dilluns, de febrer 20, 2006

Flaixos

Els companys del Partit em comenten l'èxit de les dues convocatòries que vam fer a finals de la setmana passada i a les que no vaig poder assistir perquè era fora. El cafè amb l'Alcalde, divendres al barri de La Llàntia, amb un públic il·lusionat pels canvis que es preveuen de forma immediata a aquest apreciat barri mataroní. L'endemà, la Jornada que vam fer sobre la Llei de Dependència, amb la diputada Esperança Esteve, amb l'Alcalde Baron i amb un conjunt d'entitats ciutadanes, també fou un èxit, especialment per la possibilitat de xerrar i d'entendre'ns. Per cert, divendres portem el Ministre Caldera a parlar també de la Llei.
:
Diumenge al matí, immers en altres tasques, tampoc vaig poder ser a la inauguració dels talussos del Cementiri Vell, amb una desfilada dels Armats (vegeu foto) que avui recull un nou bloc, dedicat a la Setmana Santa mataronina, i que em plau de saludar des d'aquí.
:
Ahir vaig llevar-me amb un acte horrorós (del qual confio en les pesquises policials i judicials que es fan sota secret sumarial) i avui he tingut l'alegria de la detenció d'una banda d'atracadors gràcies a la paciència i els esforços de la Policia. Tard o d'hora, cauen.
:
I acabo citant un reportatge molt interessant sobre la nova Ordenança de Civisme de Mataró que aquest cap de setmana ha publicat El Tot Mataró i que reprodueix el PortalMataro.com. Crec que capta fidelment el que pretenem al respecte.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Suposo que estaves a primera fila de la mani Ramon!

Anònim ha dit...

Perdona, Anònim, en Ramon estava a Madrid i per tant, tenia dificultats en ser-hi i en assabetar-se de que també alguna convocatòria no gaire significativa havia tingut èxit a trenta quilòmetres de Mataró.
Temps al temps , que les coses es posen ràpid al seu lloc: ignorar-les i oblidar-les !!!!!
La política és pels polítics, no pels ciutadans.
Els ciutadans amb tots els respectes, a veure els Armats i escoltar conferències.
Res de parlar : un cop cada quatre anys !

Ramon Bassas ha dit...

Anònims,
No tinc el do de la ubiqüitat i per tant, no hi podia ser. Però, a més, no comparteixo molts dels motius de la convocatòria, bo i respectar-los i comprendre'ls força . És normal, no sóc nacionalista. Bé, a més, crec que la tasca dels polítics en els actes on hi ha gent, més que parlar, és escoltar. Hi hagi o no eleccions a la vista.

Anònim ha dit...

Ojos que no ven , corazón que no siente.
Es veritat... un és esclau de les paraules i amo dels silencis.
A boca cerrada ...no entran moscas.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
A banda de la teva cultura refranyera, exactament què caram vols dir?

Anònim ha dit...

Era una mani nacionalista?
Defensar l'autodeterminació és nacionalista?Lavors tu ets nacionalista espanyol.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

A mi em sembla que sí que ho era. Jo, el dret a l'autodeterminació, el defenso en els casos pels quals el va reconèixer les Nacions Unides en una resolució que, sigui dit de passada, no afecta Catalunya.

En tot cas, tampoc sóc nacionalista espanyol; senzillament, entenc que el principal conflicte (és això, la política, la gestió del conflicte) no és de caràcter nacional sinó social. Per això sóc socialista.

Anònim ha dit...

En tot cas la mani era per defensar l'estatut del 30-S. Si tu ets del sector Crobacho del Psc, allà tu, però crec que hi vau votar afirmativament.
Per mi la Onu no té cap credibilitat, després de Srebrenica, Darfur o Ruanda ja no serveix de res.

Anònim ha dit...

I el PP no genera o es capaç de generar problemes "socials" ????
O afecta només als extraterrestres ???

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim 1,
Crec que l'Estatut del Parlament, tothom sabia q era un document x negociar. fins i tot ERC, com van reconèixer els seus dirigents, potser recordant Macià.
D'altra banda, no sé quin altre argument jurídic hi ha sobre el dret on on l'autodeteminació.

- anònim 2,
Sí, és clar, el Pp representa l'altre extrem del pol polític dreta-esquerra, que per mi és el q realment compta.

Anònim ha dit...

No et dic que no, però si l'estatut del 30-s no era nacionalista no entenc perquè dius nacionalista a qui el defensa.

Anònim ha dit...

Subtilment s' anomena "nacionalista" a aquell que és excloent i "socialista" a aquell que pensa "per tots" ( tots igual, sense diferències).
Menys "istes" i més sentit d' UNITAT : Som UN SOL POBLE i som "responsables" de les decissions col.lectives.
Em sembla que ja sabem el marc legal en que ens movem. Els que sembla que no creuen en les pròpies Institucions i en el pes de les seves decissions ha estat una frívola classe política catalana.