divendres, de febrer 03, 2006

Ple | Manuel Mas | Civisme | Absència

Ple d'ahir
:
Del Ple d'ahir podríem parlar-ne força. A mi, en tot cas, em va tocar intervenir en tant que portaveu socialista en tres propostes presentades. Una, de tots els grups exepte el PP, demanant el màxim consens per a l'aprovació final de l'Estatut. Una segona, rebutjant una proposta del PP sobre la Llei de Dependències que aprovarà el Congrés de Diputats (en el que demanaven coses ja fetes mirant d'oblidar l'absoluta inoperància en aquest tema mentre governava el PP) i que comptà també amb el suport de tots els grups excepte el PP. I una tercera, ja unànime, reclamant la gratuïtat dels peatges de la C-32 pels habitants del Maresme, amb declaracions incloses a la notícia d'avui al web del PSC, amb alguna broma inclosa sobre la corre-cuitada de paternitats. De totes elles, en destacaria especialment el soterrat treball de consens i de teixir complicitats per a l'acord final. I, lògicament, l'ampli consens de totes elles.
:
Un darrer aspecte que destacaria, i que si no el dic rebento, és l'alegria que em produí l'acceptació del llegat artístic de Xavier Ubach, conegut periodista i pintor (i lector d'aquest bloc), que ha decidit segellar així la seva estimació per la ciutat. I la prova que la discretíssima i senzilla tasca de posar voluntats en contacte sovint dóna uns fruits magnífics. Gràcies, Xavier.
:
Vespre amb Manuel Mas
:
Acabo de venir d'un acte del PSC amb el diputat Manuel Mas, al nostre local del barri de Cerdanyola, ple de gom a gom (la foto és de Quico M.). Hem parlat de tot i força, de l'Estatut, de la campanya bestial del PP, dels nous drets que garateix Zapatero, en especial a les persones dependents, de la política fiscal, de les televisions, del tèxtil, dels aparcaments... en fi. Un acte de diàleg molt constructiu. I en Manel, molt en forma.
:
Més sobre civisme
:
El dia que coneixíem una magnífica actuació dels Mossos d'Esquadra contra un pressumpte traficant de drogues a adolescents a Mataró, una editorial de capgros.com elogiava la tasca municipal sobre civisme. Esperem no defraudar i, especialment, millorar els nivells de civisme, amb l'ajut de la gran majoria de ciutadans que hi creuen fermament. Però reconforten aquestes paraules, gràcies.
:
Absència
:
Si per algú ahir era dia d'absències, ho és avui per mi i, molt especialment, pel Cos de la Policia Local, que ha perdut un dels seus grans actius, un jove caporal, un pare de família carinyós i bon jan que, abruptament, se'n va. Els que pugueu, pregueu per ell i pels que deixa més desemparats. I els altres, resteu en silenci.

2 comentaris:

Pedro ha dit...

Ramon, no trobes que el pais s'ha posat al costat de el umdo i la cope a l'hora d'atacar la immersió lingüística?

Ramon Bassas ha dit...

La veritat, no ho he seguit. Si ha estat així, em sembla fatal.