dissabte, de febrer 11, 2006

Confiança indestructible

Dia sense política
:
Llevar-se i llegir el llibre que vaig deixar ahir per dormir. Fer la toilette, llegir encara alguna cosa més. Bon dia a tothom, petons, esmorzar i repassar els titulars del diari. Comprar en cinc llocs diferents (fruita, revista, congelats, targes del bus, vi, llenties i pernil, per resumir). Agafar un Tot Mataró. Parar la taula. Dinar. Llegir el diari, retallar algunes coses i fumar un puret. Un altre. Obrir les finestres, rentar-se les dents i menjar un xiclet per compensar el tabac. Anar a la piscina municipal a veure nedar. Visitar la Fira de l'Arbre i comprar herbes, embotits i formatge. Passejar. Visitar un esplai. Comprar esmorzar per demà. Mirar el final del cine de barrio fent el badoc. Rebre una visita. Parar de nou la taula, amb una altra visita que ve a sopar. Llegir una mica més, però un altre llibre que tinc a mitges, fins que tothom ja és a taula. Sopar, xerrar i fer zapping. Sona de lluny Pau i el seu germà (foto). Fer el post. I, ara, no sé, me'n vaig al llit.
:
Kafka a Zürau - VI
:
L'ésser humà no pot viure sense una confiança constant que dintre seu hi ha una confiança indestructible, bé que tant allò que és indestructible com la confiança poden restar-li constantment ocults. Una de les possibilitats que té d'expressar-se aquest "restar ocult" és la fe en un Déu personal.
:
Va ser necessària la mediació de la serp; el mal pot temptar l'home però no esdevenir home.
Franz Kafka, Aforismes de Zürau, 50, 51. (Trad. Feliu Formosa) Ed. Arcàdia, Barcelona, 2005, pp. 59, 60. Il·lustració: Mark Rothko, Sense títol,1953.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sempre parles del Tot Mataró... que ets amic del Toni..? je, je

Kafka sempre és un bon referent!

Albert