diumenge, de febrer 18, 2007

Grip | Tenda de campanya | Sí als estatuts

Grip
:
He estat malalt, al llit, aquests darrers dies. Un grip de res. Tenia arxivats alguns posts que m'han anat perfectes per omplir aquest buit que, si no, no hauria pogut acudir amb la cita diària. Això deixa al descobert un dels trucs per complir-la: el d'escriure per avançat. En dies així, o que arribo tard a casa, són un bon recurs.
:
Estar malalt, cosa que em passa molt poc, és una experiència que té alguns avantatges: la realitat s'escapa, allò que volies fer no ho fas com una mena d'anticipació de la Quaresma (i de tantes renúncies com haurem de fer), les coses també van sense tu, òbviament, t'atures, quan s'acaba la febre, llegeixes o et distreus (com aquesta tarda, amb Misión Imposible 2, amb la qual la campanya electoral sembla més fàcil). Però vaja, aparteu les criatures que ja tinc ganes de gresca.
:
Il·lustració: Francisco de Goya, Autorretrato con el doctor Arrieta, 1820 The Minneapolis Institute of Arts, Minneapolis (EUA)
:

Tenda de campanya
:
Parlant de campanya (per cert, si fos Misión imposible, qui seria Tom Cruise?), l'Oriol Burgada i en Joan Salicrú, dos periodistes als que els va la marxa, s'han proposat seguir la campanya electoral a Mataró des d'un bloc comú en el qual aniran penjant les seves reflexions. Es diu tenda de campanya (tots dos tenen una tirada kumba, què hi farem) i serà una manera més de fer bullir l'olla cibernètica (en Saül ja els ha batejat). Encara que aviso: els socialistes no farem una campanya espectacle. Felicitats, però; és una molt bona idea.
:
Parlant de campanya, ahir, cent dies abans de les eleccions, Joan Antoni Baron va ser ratificat com a cap de llista del PSC a Mataró a les Eleccions Municipals del proper 27 de maig al Consell Nacional del Partit que trià molts altres caps de llista i al que no vaig poder assistir. A partir d'ara, començarem a contrastar idees i a recollir suggeriments de cara el Programa Electoral, bé amb reunions discretes, bé amb trobades que se'ns demanin o bé amb actes oberts com aquest. Demà, el primer round, el batrem al Consell Municipal Socialista, el grup de dones i homes que ens representen als organismes municipals en aquest mandat. A partir d'aquí, el camí d'assolir nous reptes de canvi, amb la mateixa il·lusió i força que hem assolit els anteriors, és imparable.

Sí als estatuts

nom

Avui se celebra el referèndum per al nou Estatut d'Autonomia d'Andalusia (vegeu escrutini aquí) que, com recorda la periodista Neus Tomàs avui a El Periódico, inclou articles idèntics als que el PP ha recorregut del català davant el Tribunal Constitucional. Tant, que si prospera el recurs, aquest pot afectar també a l'Estatut Andalús. La diferència és que a Andalusia el PP diu sí i a Catalunya diu no. O Arenas mana més que Piqué, o l'anticatalanisme s'ha instal·lat en el discurs de la dreta espanyola de forma enquistada, o és que són uns barruts, o tot alhora. En tot cas, tot sembla predir un sí ben clar a aquest nou esforç de desentralització (i per tant, de més responsabilització) que s'ha emprès en aquesta etapa de Govern de Zapatero.

:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Recupera't, Ramon.

Sense els teus "posts" el dia a dia a Internet es diferent.

Salut!

Ramon Bassas ha dit...

- Albert,

No crec, però vaja, gràcies pel compliment.