divendres, de febrer 23, 2007

Presentació del Manifest (i II)

nom Foto: El Punt.
:

Aquí teniu el text complert del Manifest Electoral que va presentar el candidat Joan Antoni Baron ahir a la sala d'actes del Port de Mataró. Al respecte, i de la bloquesfera, destaco els posts de Carles Fernàndez , d'Ana Barrera i del tàndem Tenda de Campanya.
:

MATARÓ, NOUS TEMPS
MANIFEST ELECTORAL PSC DE MATARÓ
:
A Mataró, els i les socialistes volem renovar la nostra il·lusió i el nostre compromís amb la ciutat. En els darrers anys, hem liderat el procés de transformació de Mataró identificant en cada moment els reptes, definint els objectius i cercant les respostes més adequades i innovadores. A través de la proximitat, el diàleg i la participació, hem intentat assolir sempre el màxim consens i complicitat amb el conjunt de ciutadans i ciutadanes.

En aquests anys, hem demostrat que sabem gestionar la complexitat i que tenim un model de futur per la ciutat davant els nous reptes que se’ns plantegen. La nostra trajectòria municipalista contrastada ens permet afrontar el futur amb il·lusió i amb projectes engrescadors per una ciutat que ens estimem.

Enguany, ens presentem a les eleccions amb una realitat política diferent. A Catalunya comptem amb el suport d’un govern d’esquerres liderat per José Montilla i a Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero encapçala un projecte de progrés per l’estat plural.

Així doncs, el Partit dels Socialistes amb Joan Antoni Baron al capdavant, volem comprometre’ns amb els ciutadans i ciutadanes per aconseguir de Mataró una ciutat per viure, una ciutat per treballar, una ciutat per les persones, una ciutat preparada per al futur; en definitiva, una ciutat de la que ens sentim orgullosos.

Volem de Mataró una ciutat per viure amb una millor qualitat de vida per a tothom i amb un major compromís cap a la sostenibilitat que ajudi a minimitzar les conseqüències del canvi climàtic. Treballarem per assolir uns barris dignes i segurs, augmentant la dotació de policies i les polítiques de civisme, així com millorant la neteja, els espais verds i la recollida selectiva. I potenciarem l’ús racional dels espais públics com el front litoral o el parc forestal.

Per això, tindrem barris més cohesionats i millor dotats en serveis i equipaments de proximitat i que estiguin ben connectats entre ells. Augmentarem els habitatges de promoció pública, tant en règim de lloguer com de compra, i afavorirem la mobilitat sostenible ampliant la flota del transport públic urbà i les places d’aparcament.

Volem de Mataró una ciutat per treballar on hi hagi més oportunitats laborals per a tothom. Volem disminuir la taxa d’atur i millorar l’ocupació de qualitat, així com augmentar l’oferta de formació al llarg de tota la vida, adreçada als ciutadans per millorar les seves possibilitats a l’hora de cercar feina.

Per això, treballarem per millorar la competitivitat del nostre teixit productiu existent a través de la innovació. Volem potenciar l’esperit emprenedor i augmentar la creació d’empreses en sectors emergents per afavorir la diversificació de la nostra economia, i accelerar la vida de les empreses per consolidar-les i localitzar-les a la nostra ciutat. Volem que turisme i el comerç siguin dos potents actius de la nostra ciutat, convertint-se en elements de dinamització i d’atracció de visitants dins el projecte de “Mataró, ciutat mediterrània”.

Volem de Mataró una ciutat per a les persones, una ciutat que doni més i millors respostes per arribar a la igualtat d’oportunitats efectiva: dels joves, de les dones, de la gent gran, dels discapacitats. Volem ser una ciutat respectuosa amb les diferents realitats i integradora amb la immigració que ha de permetre respectar els drets i els deures. Posarem a disposició dels infants i les famílies més places d’escola bressol i ampliarem els centres educatius de primària i secundària, ja que per nosaltres l’educació és un dret universal i de qualitat que cal garantir a tothom. Recolzarem, també, la millora dels serveis sanitaris i les instal·lacions.

Per això, volem que Mataró sigui una ciutat dinàmica, oberta i innovadora, per això garantirem l’accés a tots els segments de la població, a la pràctica esportiva i a la cultura, millorant i ampliant els equipaments.

Volem de Mataró una ciutat encara més preparada per al futur. Estem ubicats a l’entorn metropolità de Barcelona, i això per a la ciutat, és un repte per poder situar-nos com a nus de xarxes del nostre territori més proper, i és també una oportunitat per poder crear sinèrgies positives entre ambdues realitats degut a la proximitat que tenim amb la capital barcelonina. Per fer una bona gestió i preservació del territori volem un urbanisme compacte, equilibrat i sostenible, que estigui al servei de les persones i l’economica local. També volem una ciutat on desplegar una estratègia pròpia de desenvolupament econòmic que integri la formació, amb un centre universitari propi, la innovació amb activitats de R+D+i i la creació d’empreses amb espais i un model d’incubació adequat a través de la posada en marxa del T
ecnocampus.

En definitiva, volem que Mataró sigui una ciutat de la que ens sentim orgullosos, posant en valor la nostra identitat com a ciutat cohesionada, dinàmica, culta, emprenedora i innovadora. I, per fer aquest projecte una realitat, per presentar un programa electoral valent i engrescador amb projectes responsables i innovadors, ens posem a disposició dels ciutadans i ciutadanes.

La proximitat serà, com ho ha estat fins ara, un dels eixos de les nostres polítiques. Escoltarem, afavorint el diàleg i cercant la concertació i el consens entre la ciutadania i l’administració. Per aixo volem comptar ja amb la teva aportació, estem convençuts que amb tu enriquirem el projecte per una ciutat que ens estimem.


Mataró, 22 de febrer de 2007
:

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Atenció mataronins/es!!
per mirar nous videos...
Versió 2:
http://www.youtube.com/watch?v=wjn6GFvpazw
Versió 1:
http://www.youtube.com/watch?v=cB1bHf-_NJo

Ramon Bassas ha dit...

Anònim
Gràcies per l'atenció que em dispenses. Ara tothom sabrà que en la nostra proposta hi ha el gran parc que prometíem.

Anònim ha dit...

Ah, es clar, tu vols dir....."UN GRAN PARQUEsillo", MOLTES GRACIES, PER EL "TÉU GRAN C, A, N, V, I,"
de mentides, oi??

Anònim ha dit...

Ah, es clar, tu vols dir....."UN GRAN PARQUEsillo", MOLTES GRACIES, PER EL "TÉU GRAN C, A, N, V, I,"
de mentides, oi??

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,

Sí, un canvi, però no pas cap mentida. La proposta que el govern va presentar el passat mes d'octubre incrementa la dotació de zones verdes respecte el planejament actual. El desplaçament de la carretera d'Argentona, per exemple, és una solució suposa una millora ambiental respecte al planejament anteriro, que contempla l'execució d'un nou vial descendent a través del turó de Cerdanyola, actuació que requeriria una important afectació paisatgística. El fet que el sostre edificable previst a l'àmbit del Sorrall es concentri entre el nou traçat de la carretera d'Argentona i la zona de Garrofers, fa que es pugui preservar aquesta zona.

És a dir, així obtenim el parc que volíem i que no teníem al planejament. I hoi fem amb els criteris que ja vam exposar al Programa. I que el conjunt de grups municipals van aprovar amb el Pla de l'Habitatge (i que ara callen).

En fi, gràcies, doncs, per poder-me explicar, encara que amagueu la identitat. Hi ha molta gent interessada en no explicar la veritat als veïns. I no és cap ironia.

Una abraçada,

Anònim ha dit...

....Del Turó de Cerdanyola a la riera d'Argentona: un gran parc/Del Turó de Crnayola a la riera de Argentona: un gran parque.

Aixó, segons programa (l`video, Versió 1)

Pròu cinisme, Ramón
Pròu mentides, psc-mataró.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Bé, doncs això és el que s'ha programat. I de la resta del sector, mira't el programa que vam presentar.