dimarts, de febrer 13, 2007

Poliblocs | Èxits policials | Com està el món | Objectes invisibles

Poliblocs
:
nom
:
En Saül Gordillo m'envia el portal que ha muntat amb Daniel Solano, Poliblocs, un lloc que, a més d'albegar la base de dades més seriosa sobre la blogosfera política escrita en català (una pregunta: què passa amb els blocs de Catalunya escrits en castellà?), presenta les novetats en forma de notícia, recull les actualitzacions i ofereix diferents seveis, entre d'altres. Altament recomanable per tots aquells que vulgueu seguir al dia el que es cou a la blogsfera política, i pels que penseu, com jo penso, que Catalunya és pionera en els blocs i que pot tenir projectes d'aquesta envergadura. Ara comencen pels blocs més partidistes i s'aniran afegint els webs de persones independents però que parlen de política. Bona feina i felicitats, Saül; si et feia nosa la llufa d'expert en blocs (no ho crec), ara ja no te la treus mai més.
:
Èxits policials
:
nom Els darrers agents incorporats a la Policia Local de Mataró. Foto: Romuald Gallofré, capgros.com.
:
Aquesta setmana hem conegut diversos èxits dels cossos policials que actuen a la nostra ciutat i dels magnífics professionals amb què compten. L'enèssima detenció d'un altre pressumpte autor de robatoris a l'interior de vehicles, en el marc d'un operatiu conjunt entre els Mossos i la Policia Local, la detenció del suposat autor de diversos robatoris en interior d'habitatges i, fresc d'avui, la d'una banda de narcotraficants que operava a la comarca i a la Costa Brava. Ho dic per explicar dues coses i deixar-les ben clares. Una, que totes tres actuacions són fruit d'un esforç de coordinació exemplar entre diversos cossos policials (com dic sempre, davant delictes complexos, sistema policial complex), que intercanvien informació i recursos i actuen com un únic sistema de seguretat a la nostra ciutat. Dues, que, per més que bramin PP (i CiU, que els va al darrere amb la mateixa cantarella, sense importar-los a cap dels dos l'alarma social que produeix), hi ha més efectius policials que mai al carrer, molt més que el doble que en període d'Aznar (en el qual el nombre de policies a Espanya va baixar per primera vegada). I això es nota amb aquestes detencions i el decrement paulatí del nombre de delictes.
:
Com està el món
:
En Santi Ortego m'envia aquest enllaç a Gapminder on trobareu unes excel·lents estadístiques sobre les diferències en el desenvolupament humà i a lentitud exasperant de la seva millora, en el millor dels casos. Us recomano una visita.
:
Dues ciutats - i XXIII
:
¡El asco que le producía [a Gottfriend Benn] la realidad alemana de finales de los años treinta era tan grande que la declaró invisible (...): "Hasta podría decirse que, en un sentido muy concreto, óptico y fisiológico, no percibimos sino los objetos invisibles."
:
(...) Existen dos reinos, el espíritu y la historia, y jamás se producirá u intercambio entre ellos. Siempre habrá poesía y siempre habrá un mundo de idiotas entretenidos en trasladar las fronteras, perfeccionar los tanques y ganar las elecciones al parlamento.
:
Adam Zagajewski, Dos ciudades, Ed. Acantilado, Barcelona, 2006, p. 293.
Il·lustració:
Silvia Hornig.