dijous, de juliol 26, 2007

De nou, baixa l'atur

:
Avui s'han conegut les dades corresponents al mercat de treball de Mataró i el seu entorn, actualitzades al mes de maig. Segons el darrer Observatori del Mercat de Treball que ha publicat l'Institut Municipal de Promoció Econòmica, ens trobem en el cinquè mes consecutiu en què es registra un descens de l’atur registrat, fet que no es produïa des de l’any 2000. El cens d'aturats del Servei Català d'Ocupació ascendia a 5.800 persones, 51 menys que tot just fa un mes, i 258 menys que les que hi havia un any abans, la qual cosa suposa una davallada interanual del 4,3%, millor que el descens produït a la província de Barcelona, a Catalunya i a Espanya (vegeu-ne més aquí).
:

D'altra banda, el nombre de comunicacions de contractes laborals ha estat de 2.886, un 4,9% més que les del mateix mes de l’any passat, de manera qu el'acumulat durant els cinc primers mesos del 2007 ha estat de 14.814, un 10,6% més que en el mateix període del 2006. El que més cal destacar positivament és el fet que la contractació indefinida ha estat la clau de la millora, amb 2.741 contractes entre els mesos de gener i maig de 2007, un 25,7% més que en el mateix interval de temps del 2006. Amb aquesta xifra, els contractes fixos representen el 18,5% de la contractació del municipi. Una tendència enormement positiva si atenem a la comparativa amb la resta de la província o del país (vegeu més informació aquí). Més treballadors que mai en una economia local en expansió, on també el nombre d'empreses és rècord.
:

4 comentaris:

Sergi d'Assís ha dit...

Bona festa de les Santes!!

Ramon Bassas ha dit...

Gràcies; a veure si un dia la pots disfrutar amb els mataronins i mataronines.

Sergi d'Assís ha dit...

Gràcies! Difícil, però no dic que no, perquè tinc un germà mataroní.

Ramon Bassas ha dit...

Caram, doncs anima't un any i busca una excusa per venir-hi. Per exemple, la Missa de Glòria que incorpora la músccia i els cants de Mossèn Blanch: t'encantarà.