diumenge, de novembre 04, 2007

L'origen del color | 'Quinquis' vs. 'pijos'?

L'origen del color
:
Josep Serra, 251.
:
Hi ha un quadre, cap el final de l'exposició (si no el darrer) on sembla que neix el color blau. Crec que el seu títol és 256 (busqueu-lo aquí). Deu ser dels colors més antics, el blau, si la creació del color tingué un ordre. Justament en fer el cel i la terra, o en inventar el foc en determinada temperatura, sembla com si Déu hagués agafat el primer color que tenia a mà i el projectà sobre les primeres passes del seu projecte. Després en vindran més, però el blau sempre el recordarem, sempre ens inquieta saber quin fou el motiu de la seva elecció. Entrant en el buit del blanc, la mà de Josep Serra tan sols n'apunta el gest, tan sols gosa, com les ones, acostar-s'hi i refer el camí. O com una empremta a la comissaria des de la qual ja estàs fitxat. El blau que obre la teva fitxa, la teva vida responsable, vaja.
:
La resta de l'exposició, una mena d'homenatge optimista a l'expressionisme abstracte, té moments semblants, com el 268 que sembla com si l'origen de l'escriptura fossin les ditades distretes de reguerons de les empremtes de pots de pintura. Potser sí. O el 257 (quina declaració de principis, i quin alleujament, prescindir del títol), aquesta terra erma on les ombres tenen més força que la matèria (o els esquitxos) i això ens mena al contorneig roig, sanguini, fronterer, que ens permetrà d'abastar-ho, si pot ser...
:
Josep Serra exposa a l'Ateneu de Caixa Laietana, a Mataró, fins el 2 de desembre. Aquí web anterior de l'artista. Aquí post de Pere Pascual.
:
Quinquis vs. pijos?
:
La Vanguardia d'avui proporciona dues notícies interessants respecte al moment actual de la poltítica catalana. En primer lloc, els resultats d'una enquesta que confirmaria la posició en alça del PSC respecte els anteriors comicis autonòmics en un marc d'estabilitat del mapa polític, la major valoració de Montilla que de Mas i, especialment, que els que volen el primer de president superen àmpliament els que preferirien l'actual cap de l'oposició. La segona notícia ens la proporciona la publicació d'un llibre fet pel manipulador d'enquestes del Sr. Mas, David Madí, en un reguitzell d'esquitxos del seu contingut (?) vomitats en una infame plana del diari. Fan bé a CiU d'anar-se'l treient de sobre. En una d'aquestes perles pròpies del lloc on hi té la gràcia, qualifica de quinquis els socialistes. Ja se sap, així és com balbucegen els pijos.
:

:
Publica un comentari a l'entrada