divendres, de novembre 09, 2007

Una foto meva | CiU i el 'cotxe fantasma'

Una foto meva
:
En fi, que una cosa que passa amb això dels blocs és que et 'fitxin' per coses inversemblants, de manera que la xarxa fa agrupaments nodals raríssims i, espero, fecunds (amb alguns retrets d'expertis i professionals per l'intrusisme dels amateurs -en el meu cas, ni això-... el que senzillament és més porositat en els departaments estancs: les matèries no són propietat de ningú). Per exemple, m'han demanat que participi en una activitat del III cicle Psicoanàlisi avui (i no com a client... crec) que es farà properament a la meva ciutat. I un altre exemple és que una de les fotos que vaig fer a Berlín ha estat seleccionada per ser incloses a la 4ª edició de la guia Berlin Schmap, que es publicarà a mitjan novembre de 2007.
:
Foto: GSW Tower, Kochstr. 22, de Matthias Sauerbruch i Luisa Hutton, arq.
:
CiU i el 'cotxe fantasma'
:
Que bé. El que amb un mal gust impressionant va ser titllat per l'aleshores candidat de CiU a l'Alcaldia, Joan Mora, com a 'cotxe fantasma' (un sistema mòbil que registra les infraccions de trànsit en els trajectes del Mataró Bus), ara resulta que el regidor de seguretat de Badalona, de CiU (a qui vaig tenir el gust de conèixer i crec que ens vam caure força bé) el vol implantar a la seva ciutat. Ho fan amb un període menor de proves, amb més hores de servei i sense circumscriure-ho a la xarxa del bus, cosa que em sembla molt bé. Però potser posa en evidència, a banda del mal gust ('cotxe fantasma' és com s'anomenava el vehicle que transportava persones detingudes per al seu afusellament immediat), l'oportunisme i demagògia del seu correligionari.
:

6 comentaris:

Joan Antoni ha dit...

T'asseguro que el comentari del "cotxe fantasma" va ser segurament el moment més desagradable de tota la campanya electoral.
Tinc familiars molt propers que quan senten parlar d'aquest cotxe encara ploren. Em va semblar d'una irresponsabilitat i d'un mal gust inmens. Després altres persones m'ho han comentat en el mateix sentit.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Penso que no va ser encertat fer servir aquest nom per referir-se a aquest vehicle, però també és veritat que a Mataró pràcticament tothom el coneix així. Per tan no va ser qui el va batejar sinó el "vox populi". Fer servir aquest tema per fer demagògia em sembla igual de irresponsable.

David Morgades

Napoleón Bonaparte ha dit...

Estoy de acuerdo con David Morgades en este tema. Cuando me explicaron al principio la existencia de este vehículo, pensé que era una leyenda urbana. Con eso te lo digo todo. Es más, me tiré meses buscándolo. Y yo mismo, lo bauticé como coche fantasma. Por que no lo conseguía ver. Hasta que opté por preguntar si era verdad a una persona más informada que yo sobre los temas del ayuntamiento en aquella época, y me lo confirmó, que era cierto.

También lo llaman coche submario. Imagina que alguien de la ciudad por ejemplo, ha tenido un accidente en un submarino, etc. Pues ya no lo podríamos llamar así. Es la "calle" quien lo bautiza. Mi planteamiento del submarino es simple, pero me vale. Todos mis respetos a las personas que les moleste y con razón, pero ya me veo una lista de neologismos para cosas cotidianas.

Entiendo la circunstancia, pero creo que se mezclan temas y no debemos "filar tan prim" y cogérnosla con papel de fumar.

No se, creo que la demagogia como dice David, está patente y una falta de argumentos por vuestra parte, en este tema.

Por cierto, evidentemente ya he visto al vehículo submarino (para no herir susceptibilidades), varias veces. y que no sepa el Sr. Barón que he estado por aquí, que me consta que le gustan según que bloggers ;-)


Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Joan Antoni
Em sembla que aquest senyor no té massa escrúpols.

- David,
I tant. Tampoc no et diré com coneix tothom segons qui, hi ha una qüestió de dignitat. També espero que no faci demagògia, la seguretat del trànsit i la mobilitat de Mataró és prou seriosa com per no fer la demagògia ue en va fer Mora.

- Napoleón,
te aseguro que para los familiares de las víctimas de ese macabro coche no es tan baladí. En cualquier caso, lo dicho: hay objetivos que, como en muchos otros municipios, justifican un sistema de captación de imágenes de infracciones, perfectamente legal y efectivo. Por mi, mejor que no hiciera ninguna.

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Ramon m'agradaria em concretesis a qui et refereixes en la teva primera frase, m'has deixat del tot intrigat.

David

Ramon Bassas ha dit...

David,
Res, que posats a dir les maledicències i banalitats que diuen sobre els altres, potser quedaríem curts. Però un responsable polític no ho pot fer, això.