diumenge, de novembre 18, 2007

CiU, desorientada

Una de les mostres de la desorientació actual de CiU la vivim a Mataró. Una desorientació que afecta a les idees (què proposen exactament?), a la seva estratègia (cap on van?) i a la formació d'equips (amb qui compten?). Us ho explico.
:
El seu darrer candidat a l'Alcaldia i actual cap de grup, del qual ja hem pogut sentir alguns discursos, es mostra completament buit d'idees i de projectes. Mai s'ha necessitat tant de temps per dir tan poques coses. La seva intenció, segons ha anat comentant, és " fer plegar tard els regidors", al Ple, encara que sigui repetint els mateixos precs i preguntes cada mes... Però encara no coneixem cap idea, cap projecte original, cap orientació alternativa. Gairebé enyorem el seu predecessor. Alguns pensàvem que la seva vinculació al món de l'empresa, vinculat als negocis de la tecnologia, portaria vitalitat i innovació al si d'un projecte, el de CiU, massa ancorat en l'enyor i mancat de perspectives. Però, com ja deu haver après, una cosa és fer diners i una altra fer política.
:
La segona característica correspon a la seva estratègia, si n'hi ha... Si abans de la campanya ja havia ofert un pacte al PP, després de les eleccions s'ha acostat a les tesis dels radicals de la CUP. Sembla com si CiU s'adrecés a l'electorat d'aquest grup, després de veure que la seva apel·lació a unir la dreta donava més aviat pocs vots. De manera que, avui per avui, el PSC té el camp obert per aglutinar al seu si els sectors més moderats i oberts del catalanisme progressista que desconfien de la via 'sobiranista' oberta per l'actual direcció de CDC, que sembla haver-los oblidat del tot.
:
I la tercera és en la formació del seu equip. Abans d'entrar a l'Ajuntament, ja va provocar una crisi sense precedents amb els socis d'UDC eliminant de la llista els regidors més proclius al pacte i l'entesa de l'anterior mandat, amb acusacions d'aquests darrers que denotaven el caràcter autoritari del nou líder de CiU. Tot just arribar, va carregar-se els seus anteriors representants a l'empresa municipal Pumsa o al Consell Municipal del Patrimoni, imposant una nova línia de confrontació amb el Govern, amb pancarta inclosa si cal, on que sembla que s'hi troba a gust.
:
Aquest panorama, contra el que pugueu pensar, no ens agrada gens. Principalment, perquè no ens estimula com ho hauria de fer una oposició com cal, perquè ignora un veritable debat de les idees i perquè, sobre la taula, tan sols es limita a opinar sobre les propostes d'altri. Per sort, hi són.
:
* article al digital DiariMaresme.com, dins la secció Des dels límits.
:
Publica un comentari a l'entrada