dissabte, de maig 15, 2010

La llibertat a debat

Dissabte que ve, 22 de maig, hi ha prevista la Jornada Valors i Compromís, dedicada enguany a la llibertat, i que serà closa per Montserrat Tura, consellera de Justícia de la Generalitat. Diu la convocatòria de Valors que la llibertat "és un dels grans principis de la Revolució Francesa, del món modern, i després de setanta números encara no n’havíem parlat abastament. De manera que la Jornada pretén això, apuntar un itinerari de reflexió al voltant de la llibertat, un valor que té múltiples enfocs i que darrerament s’ha oposat a la seguretat".
:
També hi participaran la catedràtica d'Ètica Victòria Camps, el filòsof i músic Bernat Dedéu, el professor d’ESADE Raimon Ribera i el sociòleg Lluís Sáez. El número d'aquest mes de la revista que ho organitza introduiex el tema amb continguts específics. També destaca d’aquest número l’entrevista a Josep Maria Esquirol, autor del molt recomanable El respirar dels dies i una de les veus més suggerents del panorama filosòfic català [vegeu vídeo de la seva intervenció a l'acte dels deu anys dels Deu Minuts de Silenci per Escoltar el Nadal].
:
Altres continguts d'aquest número són "Un mocador que fa por”, de Maria Coll.· “La immediatesa, avui”, de Francesc Amat; “Najat El Haixmi: ‘Tots som susceptibles de caure en el racisme’”, de Miguel Guillén; “La dona, ara...”, d’Anna Punsoda; “Soldats”, de Ramon Radó [Bloc]; “Si plou, val més mullar-se”, de Joan Safont [Bloc]; “Què ens fa ser humans?”, de Pol Bartrés [Bloc ‘L’altra cara de la ciència’]; “Estructura”, de Joaquim Trenchs [web]; “D’Al-Andalus al Marroc”, de Joaquim Amargant [Bloc]; “Rercerca 2.0”, de Marc de San Pedro [Bloc]; el conte: “El forat”, de Josep Ros (Vivim del Cuentu, web), amb dibuix de Javier García [Bloc], i un servidor amb “La mesura de totes les coses”.
:
Finalment, la revista i altres entitats mataronines cristianes (Justícia i Pau, Acció Catòlica Obrera i Grup Tercer Món Mataró) organitzen el Sopar Debat d'enguany, que es farà el dissabte dia 5 de juny i comptarà amb l’assistència de Lluís Pastor, professor de la UOC, el qual parlarà sobre Lideratges, avui [confirmeu l'assistència aquí]. El preu són 20 euros i ja podeu comprar les butlletes al Casal Parroquial de Sant Josep (St. Josep 18, Mataró) o a la La Peixateria (Barcelona, 50, Mataró).
: