dimarts, de maig 11, 2010

Davant de l'espigó

:
Ahir dilluns, la Junta de Govern de l'Ajuntament de Mataró ha aprovat el Pla Especial per la reordenació de volums dels edificis que hi ha davant l'espigó: el Centre Natació Mataró i l'antic Club Nàutic, ara -i per poc- seu de l'Escola Universitària del Maresme (EUM), entre d'altres. La necessitat de millorar els espais els primers, així com la marxa de l'EUM al TecnoCampus, fan que l'ajuntament pensi en els nous usos d'aquest equipament.
:
És clau per al model de desenvolupament del nostre front marítim com a nou sector econòmic i de serveis. Els usos que permet la Llei i el nostre Pla general, vinculats al mar, fan pensar que el seu caràcter esportiu (lligat a l'aigua) pot ser el més adequat. Per això el meu company Ivan Pera, regidor d'Esports, inicia ara un procés d'estudi per elaborar un plec de clàusules per a la gestió en concessió de l'espai que ocupa ara l'EUM. El Centre Natació Mataró guanya edificabilitat, ambdós s'alinien arquitectònicament, de manera que la perd l'edifici del costat, millorant el seu aspecte exterior.
:
El pla es completa amb la reurbanització de l'entorn, la reordenació i increment de l'aparcament i una millora del pas de vianants amb una passera entre el Callao i aquest espai.
: