dissabte, de novembre 06, 2004

Desencallant i sexe

Consol continua desencallant

consol

I és que hi havia moltes coses sobre la taula dels antics responsables del Govern, de CiU, que afecten Mataró, i que dormien el somni dels justos; CAP, escola bressol, accessos de la C32, Can Marfà, espais de creació artística, escola Anxaneta... Prou que ho sabien. per això tenen la barra de demanar al Parlament que ara el Govern Maragall resolgui el que no han fet. I el Govern ho farà (Vegeu el meu post del dia 28 d'octubre). La diputada Consol Prados ha anunciat la construcció d'una nova seu dels Bombers de Mataró el 2005, i el recolzament a una iniciativa de la Fundació Maresme que, des de l'any 2002, tenia l'exconsellera Rigau sobre la taula i ara demana que la nova consellera ho arregli. També serà el 2005.
:
Parlant de seguretat
:
El mensual Mataró Report publica una entrevista amb el cap de la Policia Local de Mataró, l'Intendent Major Cernuda, i el setmanari Capgròs un extracte d'un article que ja va ser publicat en la seva edició digital. Si recordeu el post del passat 27 d'octubre, veureu complementada la informació amb aquestes dues intervencions. Avui que hem estat força estona junts en diverses reunions importants he tingut ocasió de felicitar-lo.
:
Tres directors generals en un dia
:
En una d'elles, a Barcelona, hem estat amb el Director General de Joc i Espectacle, en Xavier Guitart, amb el qual hem ultimat el que serà un conveni de traspàs de competències en matèria de Joc i Espectacle. Un altre tema que es desencalla després d'anys i anys de desídia de CiU. En acabat, m'he trobat amb el Director General de Seguretat Ciutadana, en Jordi Samsó, acompanyat del Major dels Mossos, en Joan Unió, dos bons amics de Mataró. I, finalment, he dinat, amb uns amics, amb la Directora General de Serveis de Cultura de la Generalitat, l'Auora Baena (vegeu post del dia 1 de setembre), que se la veu esplèndida en aquest nou càrrec.
:
I al final, sexe
:
Faig zapping a la televisió i avui coincideixen dos programes de sexe (TV Mataró, de la xarxa de TV locals, i CityTV), en teoria divulgatius. Al diari El Punt d'avui hi ha un breu article de Gemma Busquets que parla de l'eclosió d'un munt de programes d'aquest gènere. Això em fa pensar en un altre article ("Sexo provecto") més de fons, que em va agradar molt, en el qual Eulàlia Solé reflexionava sobre la irrupció de la sexualitat com un element de consum i de prestigi que, en casos de determinades persones o col·lectius (ancians, vidus, solters, etc...) pot produir una angoixa similar a altres elements de consum i de prestigi dels quals, si no n'ets consumidor, et quedes fora de la societat (posava l'exemple dels viatges exòtics, els cotxes, etc... com a altres elements similars). Em va agradar aquesta mirada diem-ne políticament incorrecta pels temps que corren (i sense caure en l'extrem contrari, més m'estimo el sexe com article de consum que com a motiu de repressió). En fi, és una mirada que voldria compartir en aquest blog.