dilluns, de novembre 08, 2004

Més articles i tres bones notícies

Em vaig deixar uns articles per recomanar, i són l'entrevista que El Punt publica dissabte a Esteve Terradas, el meu company de Govern, i l'article de l'Intendent Major Joan Cernuda, cap de la Policia Local de Mataró, encara sobre l'èxit dels dos anys de col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. Un exemple pel desplegament que queda per fer. (Confesso que els he llegit avui)
:
Seguint amb el tema de política local, us remeto a la nota que recull declaracions meves sobre unes desafortunades manifestacions de CiU, que reclamaven "menys ambició" en l'actuació del Govern de l'Ajuntament en els barris de Rocafonda-El Palau.
:
Entrant en la política catalana (hi ha vida, sí, més enllà de les traduccions de la Constitució Europea...) voldria destacar tres avenços importantíssims en política social. D'una banda, l'anunci de reformes legislatives per imposar la protecció oficial dels nous habitatges en tota nova planificació urbanística (una mica el que volem fer a Mataró, però per Llei), enterrant l'anterior legislació de CiU, segons la qual questa possibilitat era excepcional. Una gran notícia pels milers de joves que viuen amb angoixa la impossibilitat d'emancipar-se.
:
La segona és l'increment substancial del pressupost del Departament de Benestar i Família, que permetrà la creació de noves 1.500 places residencials i la potenciació del programa Viure en Família. Ja era hora. Una altra gran notícia del gir social de la Generalitat en l'atenció a les famílies.
:
La tercera (no hi ha enllaç) té a veure amb l'esmena que el tripartit català introduïrà a la Leli catalana d'Horaris Comercials que situa en menys de 120 metres quadrats i exclusivament en el ram de l'alimentació les possibilitats dels comerços per obrir el diumenge, amb alguna excepció. La Llei espanyola vigent (aprovada pel PP), fixa el mínim en 300 metres i no imposa massa restriccions. En fi, parlant clar, molta gent em pregunta si es pot fer res davant l'aparició de botigues i petits súpers als nostres barris que obren el cap de setmana i que, fregant l'explotació laboral, signifiquen una competència deslleial cap a altres comerços. El fet que estiguin regentats per persones d'origen estranger obre el pas fàcil a la xenofòbia, és clar. Doncs bé, ara sí que es podrà fer. Amb la Llei catalana, els comerços que se sentien amenaçats poden estar una mica més tranquils. Davant el campi qui pugui del PP, una mica d'ordre del Govern Maragall.