diumenge, de novembre 21, 2004

Enquesta a "La Vanguardia"

La Vanguardia ens obsequia avui amb una interessant enquesta de Noxa (continuació de l'anterior) en la que vaticina un clar recolzament dels catalans a la nova Constitució Europea. Curiosament, els favorables al tractat europeu predominen en tots els partits, inclosos aquells que fan bandera del no. Uns prova més que molts han perdut el sentit de la realitat.
:
noxa21constitucio
Però no s'acaben aquí els exemples. L'enquesta també afirma que la majoria de catalans s'estimen abans per la viabilitat del nou Estatut (és a dir, que tingui com a objectiu el sí de les Cortes espanyoles) que perquè reculli les aspiracions nacionals de Catalunya. Una altra lliçó d'or a alguns polítics de casa nostra (especialment a aquells independentistes que es fan dir autodeterminists perquè no han sortit de l'armari, com deia ahir Iceta) que no entenen que la majoria de catalans se senten tan catalans com espanyols.

noxa21novestatut

La tercera lliçó (realment, és una enquesta amb molt bones notícies) és que el PSC guanyaria, ampliant el suport, de nou unes eleccions generals a Catalunya, en detriment d'una CiU que baixa, del manteniment d'ERC i de l'alça d'ICV i el PP.