dimecres, de novembre 17, 2004

Roger Batra i flashos

ROGER BARTRA


bartra Foto: José María Alguersuari

Avui valia la pena fer-se amb el suplement "Culturas" de La Vanguardia, dedicat a les relacions entre Catalunya i Amèrica. Especialment, perquè dedica força reportatges a la figura de Roger Bartra (que ja vaig glossar anteriorment). Fill del poeta Agustí Bartra i l'escriptora Anna Murià, Roger Bartra és un reconegut antropòleg mexicà que darrerament s'ha especialitzat amb el tema del salvatge.

culturas

Aquí us poso els enllaços amb els articles més interessants. Parla de tot, de la seva evolució política, de les seves investigacions i teories, de la mitologia, de la melanconia, de l'actualització de al idea del salvatge... Tot al voltant del concepte de l'alteritat i de les dificultats de la nostra civilització per entendre'l.

salvatge


FLASHOS
:
Us recomano avui el post que ha escrit en Xavier Cugat al seu blog sobre el II Congrés del PSC de Mataró, tema al qual estic dedicant força hores i esforços aquests dies. També val la pena dir que en Xavier ha decidit alternar el català i el castellà, atenent que té amics de totes llengües.
:
Del Partit també ha estat la xerrada que hem fet avui a la seu socialista del barri de Cerdanyola parlant sobre l'Ordenança de Civisme. Ha estat molt agradable i, com sempre, ha sortit de tot.
:
Avui s'ha fet pública una altra enquesta, ara del CIS, el Baròmetre d'octubre, que atorga de nou la majoria al PSOE, sis punts per davant del PP. Zapatero és molt més valorat que Rajoy.