dilluns, de novembre 15, 2004

Recomanacions mataronines

Ja fa dies que vull dir-vos que la germana d'en Ramon Radó, la Núria, ens obsequia (molt de tant en tant, per desgràcia), amb el seu weblog. Més persones de Mataró, més joves i més dones, què més es pot demanar? I, per cert, reflexions molt interessants.
:
En Manuel Mas, exalcalde i ara diputat, (que també ens segueix, nois, això dels blogs és una passada) fa una interessant aportació de le polèmica sobre si s'ha de demanar perdó o no pel crim a Companys i, en tot cas, qui l'ha de demanar.
:
En Manuel Cusachs escriu sobre els aldarulls de l'altre dia al ple, molt atinadament a capgros.com.
:
Us recomano que aneu dijous a la conferència del professor Joan Trullén, un economista molt intel·ligent que el ministre Montilla s'ha endut a Madrid. Sobre Mataró i què caram fem en aquest món valdrà la pena reflexionar, especialment en la qüestió del nostre posicionament econòmic. I, especialment, sobre com podem donar valor al nostre territori, tant físicament com estratègica, per situar-nos en el marc de les noves activitats econòmiques. Per tots aquells que pensin, erròniament, que Mataró s'està desindustrialitzant. Veureu com val a pena.
:
I una darrera recomanació. Pels que sigueu catòlics, o simplement curiosos, dissabte que ve, a les 6 de la tarda, hi haurà la primera Missa Llatinoamericana a la parròquia de sant Josep, a Mataró. La comunitat de persones immigrades d'Amèrica Llatina comença a ser crítica (vull dir important). A diferència dels fenòmens immigratoris més recents, aquest pertany a la nostra comunitat lingüística (bé, a la castellana), i al nostre sistema cultural de refèrencia (ostres, sí que costa de dir, això). Amb totes les incorporacions culturals autòctones (les d'allà, vull dir, allò que se'n diu inculturació) i amb totes les necessitats de trobar-se que expressen (aquí, sobretot). Si tinc temps, m'hi passaré.
Publica un comentari a l'entrada