dijous, d’abril 14, 2005

Activitats del PSC | Pebrots

Avui he estat a la Comissió Sectorial de Cultura del PSC de Mataró, el grup de treball que tracta els temes de política cultural del nostre partit a la ciutat. Hi he estat perquè volia, el primer dia, donar a conèixer les línies de treball i les persones que l'han de portar a terme després de la reconstitució d'aquests grups que hem fet a rel del II Congrés local , i després del període del referèndum. Hem estat parlant força estona, érem una bona colla, especialment potser jo una mica massa. Però el tema era apassionant. Hi ha molta feina a fer i en tenim tots moltes ganes.
:
Ahir també vam reprende una activitat que m'agrada molt, la dels "cafès amb..." un regidor, un format que permet el diàleg directe amb els ciutadans, aclarir molts dubtes i, especialment, escoltar el que et diuen, que acostuma a ser valuosíssim. Ahir li va tocar el torn al meu company Arcadi Vilert, que va ser el convidat d'aquesta edició, celebrada a la nostra seu del barri de Cerdanyola, que va quedar petita, érem una bona colla i també tothom tenia moltes ganes de xerrar. Podeu llegir un resum del que va explicar clicant aquí.
:
Abans de l'acte encara vai tenir una estona per acompanyar l'Alcalde i el meu company fermí manchado a passejar una estona pel barri de Pla d'En Boet, amb amics i companys del Partit que volien parlar amb nosaltres. Això i vàries reunions més del Partit i del Grup Municipal, que encara tindré demà, completen una setmana d'intensa activitat del PSC, coordinant coses, proposant-ne d'altres, escoltant propostes interessants, conversant, treballant fins hores avançades. A vegades no es coniex massa la vida dels partits, ja que només sorgeix en forma de declaracions, si són incisives contra algú millor, o de morbo. I crec, junt amb el conjunt de persones amb les que he estat aquesta setmana en tant que Primer Secretari, més d'un centenar, que això és molt injust o, almenys, desincentivador.
:
La campanya de Patxi (XIII)
:
Tots xerrem molt. Jo el primer. Alguns es pensen que són molt revolucionaris, avui que és el Dia de la República, reivndicant la seva memòria. Per sort, aquesta causa es pot defensar sense cap problema (potser per això que en Democràcia es defensi la República és una tautologia). Però, en fi, hi ha tres amics meus, joves socialistes de Mataró, que tenen els pebrots de passar-se tot el diumenge que ve fent d'apoderats electorals de la candidatura de Patxi López al País Basc. Sens dubte, molt més arriscat. Molt més valent que xerrar, sens dubte.
:
Patxi López recorda que la majoria de la població basca es mostra partidària d'un canvi en una interessant entrevista avui a La Vanguardia. Zapatero reiterava avui a la cadena Ser que recolzarà una proposta de reforma d'Estatut que deixi de banda el Pla Ibarretxe. Per cert, llegiu el reportatge a El País sobre el primer any de Govern socialista, que hem celebrat amb l'aprovació del retorn dels papers de la Generalitat que hi ha a l'Arxiu de Salamanca. Diumenge ho celebrarem amb un lehendakari d'esquerres.