dimarts, d’abril 05, 2005

Celeritat, transparència, tarannà i moure fitxa

El PSC, la celeritat i la transparència
:
Aquest vespre ens hem reunit la Comissió Executiva del PSC de Mataró per avaluar la situació política creada després dels fets d'ahir i d'avui a Mataró, iniciats per la dimissió del director de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica i que avui s'han saldat amb la recuperació de les competències delegades de l'Alcalde per a la presidència del citat organisme fins que no s'aclareixi tot (vegeu també l'editorial de capgros.com). Així que he aprofitat per fer públiques les nostres valoracions, la nota de premsa de les quals us transcric a continuació
_______________
:
El PSC celebra la celeritat i la voluntat de transparència del conjunt del Govern per aclarir les acusacions de l'exdirector de l'IMPEM.
:
Ramon Bassas vol que "s'arribi al final" i que el Govern continuï treballant "sense aturar res".
:
El Primer Secretari del PSC de Mataró ha fet aquestes manifestacions en el marc de la reunió de la Comissió Executiva local que hi ha hagut aquest vespre a la seu dels socialistes per avaluar la situació després de les acusacions de l'antic director de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) contra el seu President, Toni Civit (ERC).
:
Ramon Bassas creu que l'obertura immediata d'un expedient informatiu i el retorn de les competències del President de l'IMPEM a l'Alcalde demostren la "voluntat de màxima transparència del Govern municipal, que ha actuat amb celeritat". El Primer Secretari creu que "cal aclarir totes i cada una de les acusacions, cal arribar fins el final, per restablir el bon nom de la institució i per actuar en conseqüència" a la vista del resultat del procés. Així, ha agraït al regidor Toni Civit que hagi posat "totes les facilitats per poder aclarir els fets", alhora que confia en que "tot s'aclarirà i es recuperarà ben aviat la normalitat" en aquest organisme autònom. També ha demanat que es respecti la pressumpció d'innocència del regidor republicà.
:
Per últim, Ramon Bassas ha demanat al conjunt del Govern que continuï treballant "complint amb els objectius del Programa d'Actuació Municipal, sense aturar cap dels projectes, inclosos els de l'IMPEM".
________________________
:
L'esquerra guanya a Itàlia
:
mapaitalia El Periódico.
:
Ens arriba la notícia d'un tomb electoral a Itàlia, on els partits d'esquerra i centre-esquerra han arrabassat al bloc de Berlusconi i els seus aliats la majoria de governs regionals i locals del país. Tots els analistes coincideixen en donar un valor altament premonitori del que pot passar a les eleccions generals de l'any que ve, on un duel entre Il Cavagliere i Romano Prodi pot acabar en una nova victòria per aquest darrer.
:
En el terreny sentimental, val la pena anunciar que l'Alcalde de Corsico, Sergio Graffeo, ha revalidat el seu càrrec al front d'aquest Comune al costat de Milà que des de fa uns anys és ciutat agermanada amb Mataró. Ho ha fet amb el 61% dels vots. I al Consell comunal, els partits que li donaven suport, tot el centre-esquerra, han obtingut fns el 60% del vots.
:
Nou tarannà
:
blázqueziZP Foto: Paco Campos/EFE
:
El canvi podria haver arribat a la Conferència Episcopal Espanyola. Per fi, un interlocutor amb qui es pot parlar. No cal que es posin d'acord amb tot, però segurament tampoc cal situar-se en unes posicions de confrontació. L'Església i el projecte transformador de l'esquerra poden coincidir en moltes coses. I les normes del joc, haurien de mantenir-se invariables malgrat els governs. Avui hi ha hagut aquest encontre i tots dos integrants l'han avaluat molt positivament. La política no només són formes, és clar, però també ho són. Amb noves formes, i amb continguts amb els quals també hi ha hagut coincidències, anirem bé.
:
La campanya de Patxi (IV)
:
Patxialparlament Foto: EFE
:
Bé, el debat d'ahir va servir, almenys, per dues coses. Una, perquè tothom sabés que l'aposta de Patxi López a Ibarretxe és la de "començar de nou", refer el camí desfet, posar-se al davant d'un veritable acrod nacional per la convivència a Euskadi i, si vol, un nou Estatut. Dues, que Ibarretxe no vol saber-ne res, que està més còmode amb la teoria de "las dos orillas" o "las dos tortas", que no en vol sentir res de l'ofeta de López, situat en un immobilisme realment preocupant. Ni el PNB, ni el PP, és clar, toleren cap moviment de fitxa. No toleren els fluxes, ´s'estimen més que cadascú es quedi en les seves caselles, atrinxerat rera les raons. Em sembla que confia massa amb les enquestes i, òbviament, el discurs absolutament seguidista i acrític d'Ezker Batua hi contribuiex. Davant de tant d'immobilisme, va bé una mica de sacceig, un canvi.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ola,
saudos dende Galiza, fago esforzos en ler o teu blog, serei visitante asiduo.

Ramon Bassas ha dit...

Maohi
Siento no poder responderte en gallego. Y lamento los esfuerzos que seguramente debes hacer por entender el blog, puesto queya ves que lo escribo básicamente en catalán. Pero, en cuelquier caso, me alegra que lo visites y que me saluden desde esta tierra tan bella.
¡Saludos!