diumenge, d’abril 17, 2005

Felicitats, Patxi

resultats Font: El Periódico
:
Dels resultats electorals a Euskadi, em permeto de comentar algunes coses a bote pronto. En primer lloc, cal felicitar Patxi López i els companys socialistes bascos perquè són els únics (excepte el fenomen Ehak, que hem d'analitzar a part) que han guanyat en vots i escons respecte el 2001, situant-se com a segona força. Patxi s'ha situat en el millor escenari dels que presumiblement havia comptat que, a banda d'un increment com aquest, contemplava una davallada tant del PNB com del PP, els dos actors trinxeraires. Res no pot ser igual que ahir, ara, i això és gràcies a la posició que ara ocuparà el PSE, absolutament central i clau si es vol anar per la senda del diàleg.
:
En segon lloc, com ja ha dit Pepe Zaragoza aquest vespre, es destaca que Iberretxe ha fracassat en el seu principal objectiu: avalar aquest famós Pla unilateral amb els vots de la majoria. per això va avançar les eleccions. Bé, doncs el poble basc li ha dit que no. El Pla Ibarretxe, allò que aquest senyor volia dialogar "a tortas", ha perdut les eleccions. Com acaba de dir el propi Patxi "avui tothom dirà que ha guanyat, però el que està clar és que el Pla Ibarretxe ha perdut".
:
patxiibarretxe Patxi i Ibarretxe, fa una estona. Font: El Periódico
:
En tercer lloc, es confirma la tendència a la baixa (sin prisa pero sin pausa) del bloc nacionalista i a l'alça de l'anomenat bloc constitucionalista. I, en quart lloc, és preocupant que el partit Ehak obtingui 9 escons. Veurem què fan amb ells.
:
Aquest vespre ens hem anat trucant i enviant missatges uns quants malalts d'eleccions. Però em quedo de nou amb els tres companys de la JSC de Mataró que han estat tot el dia al peu del canó en una taula electoral al País Basc. Felicitats.
Publica un comentari a l'entrada