dissabte, d’abril 02, 2005

Rañé a Mataró i altres

rañébaron Josep Mª Rañé i Joan A. Baron (foto: capgros.com)
:

D'ahir cal destacar també la visita que féu el conseller de Treball, Josep Mª Rañé, a Mataró, que insistia en la necessitat d'unir esforços de tothom (des de les administracions a les indústries, des dels agents socials al sector financer...) per situar-se competitivament en la transformació dels sectors tradicionals. Pel que sé, ha estat una visita molt positiva, i es dóna l'endemà de la signatura de l'acord base per al Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social de Mataró.
:
A propòsit d'això darrer, l'editorial del portal digital capgros.com reflexiona sobre l'actitud de CiU respecte el Pacte citat: "CiU havia materialitzar la seva "rebequeria" donant carbasses al Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social. (...) Els representants de CiU haurien de mesurar les seves declaracions públiques, perquè sinó corren el perill de perdre credibilitat (...) perquè qualsevol estratègia de ciutat -o de País- necessita la força i l'empenta de tots els grups". Ni més ni menys.
:
Carn d'entrevista
:
Aquesta tarda he estat uns tres quarts d'hora amb un estudiant de Periodisme, en Rubén S., ja que havia de fer una entrevista a un polític. Jo sóc una mica d'anar per casa, no ens enganyem, però potser per això no és la primera vegada que em toca respondre preguntes d'estudiants mataronins. Hem parlat de tot, de Mataró, del PSC, dels límits de la democràcia, de l'acció de govern de l'executiu Maragall, etc. Ha estat molt agradable, el noi s'havia llegit alguns articles d'aquest blog (amb la qual cosa havia de fer respostes més o menys coherents) i en general s'havia preparat prou. Bé, ja veieu que el blog serveix d'alguna cosa...
:
La campanya de Patxi (I)
:
bannerpatxi
:
Una de les coses que hem parlat ha estat, inevitablement, de les eleccions basques i lo que cuelga. També en això el nostre estudiant estava documentat. Hem parlat una mica a rel de l'acte que ahir va protagonitzar el candidat socialista Patxi López. També hem parlat del que significaria un avenç dels socialistes que permetés fer López lehendakari, especialment m'he centrat en defesar que el PSE és l'única força que pot fer possible l'entesa del conjut de demòcrates front al terrorisme i, sobretot, establir fluxes entre el món nacionalista i el que no ho és, reforçant la base per a la convivència nacional. Un resultat que repetís l'actual majoria precària no faria més que enquistar les posicions, que és on ha estat aquests darrers anys. El PNB ho pot fer, però li cal una ajudeta. Una ajudeta d'humilitat que l'allunyi del tot del totalitarisme. Un PSE fort hi contribuïrà notablement. Vegeu el que va dir el propi López a Llodio fa uns dies.