dimarts, d’abril 26, 2005

Normalitat a Mataró | Canvi al País Basc?

Recuperar la normalitat
:
He de dir que, fins avui, mai no havia coincidit tant en l'anàlisi que fa un editorial del portal capgros.com com fins avui. Com que tots hem de fer un exercici de contenció, no diré gaires coses més respecte a la situació en què es troba el Govern de Mataró, perquè em sembla que està tot prou dit i que hi haurà ocasions per anar concretant més coses. Dilluns vam celebrar un Consell Municipal Socialista en el que, com en l'Executiva local del PSC de la setmana passada, vam parlar força amb els companys de la situació política actual i la nostra posició és molt clara i cmpartida pel conjunt del Partit. Veurem què diu l'Assemblea d'afiliats i afiliades, que es reuneix dijous al vespre i en la que penso introduir el tema en el meu informe per fer-ne un debat ampli i serè. Els ciutadans es mereixen una resposta ràpida i eficaç, ajustada a les consequències polítiques necessàries, per reprendre el més aviat possible una normalitat que mai no s'havia d'haver perdut.
:
Recordo que vaig dir el seu dia que hi hauria un temps per cada cosa, parafrasejant l'Eclesiastès. I que primer s'havia de fer una cosa (aclarir-ho tot, enllestir un expedient informatiu impecable, demostrar la innocència del regidor Toni Civit respecte a qualsevol irregularitat administrativa) i després l'altra, és a dir, abordar-ne les conseqüències polítiques, que són evidents. L'Alcalde ja ha pres posició, a l'espera d'una determinació que prendrà la Comissió de Seguiment de l'Acord de Govern. Però el PSC, tot el PSC, ho recolzem. No és incompatible pas amb els objectius de l'esmentat Acord, per la qual cosa, si tots hi posem seny, hi ha possibilitats d'entesa. I som conscients que l'objectiu real de tot això és posar tots els esforços, sense dil·lacions ni distraccions, en la millora de l'economia local i de l'ocupació, la veritable raó de ser de l'Impem. I recuperar el seu bon nom, és clar.
:
País Basc
:
S'ha de destacar l'article que ha fet el diputat Manuel Mas sobre els resultats de les eleccions basques. I recordar a tots aquells que pensen que "Patxi Lehendakari" és un crit ridícul que l'actual Lehendakari en funcions està obtenint molts problemes per assegurar-se la seva reelecció, després del revés obtingut a les eleccions de fa deu dies. No sé si m'explico. Patxi López ho ha dit molt clar des del principi i ara ho ha repetit. Si Ibarretxe fracassa, López serà candidat alternatiu i va a totes amb l'objectiu de crear una nova agenda política, un nou camí d'entesa i diàleg que gfins ara han fet impossible, irrespirable, els nacionalistes. Si algú digués que no es poden acceptar alguns vots, que recordin qui va votar Aznar com a president el 1996, sense que ningú s'alcés. No a qualsevol preu, és clar. Però tampoc s'han de rebutjar, si amb ells s'assoleix l'alternança i el canvi que tant de temps hem desitjat.
Publica un comentari a l'entrada