dijous, de juliol 21, 2005

Cada dia més segurs

Abans d'anar a una reunió dels socialistes del Maresme amb el conseller Joaquim Nadal a la seu del Partit al barri de Cerdanyola i de portar-lo a passejar i a sopar, això darrer a Premià de Dalt, tinc deu minutets per escriure el post d'avui. Si començàvem la setmana presentant els dipositius anti incendi d'aquest estiu (just el dia que cremava Guadalajara), el dia que esclaten tres noves bombes a Londres (de moment, sembla que sense víctimes), hem celebrat la Junta de Seguretat Local que, presidida per l'alcalde, acull tots els cossos policials actius a la ciutat.
:
Ja ens pensàvem que els índexs relatius als delictes i les faltes havien arribat a un terra inflanquejable. Com recorda avui Lluís Bassets en un article magnífic a El País, el mal existeix, o sigui que hi hem de comptar. Però el cert és que han baixat un 11% els delictes i faltes en aquest darrer trimestre respecte el mateix període que l'any passat, un 17% els delictes, especialment els prioritaris, com ahir ja vaig comentar a la Comissió Municipal Informativa de l'Àrea que presideixo a l'Ajuntament. Així, hem pogut repassar les darreres operacions policials conjuntes a Mataró entre els Mossos i a Policia Local. Els seus caps comentaven els alts índexs de resolució, el doble que el considera òptim a nivell europeu. El Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil també han presentat el seus resultats i, entre tots, ehm preparat el dispositiu de seguretat de la Festa Major de Les Santes.
:
També destaca la reducció dels accidents de trànsit, specialment les víctimes dels greus, que han baixat un 22%. Tots hem convingut que l'increment dels controls de velocitat i d'alcoholèmia, així com els de documentació o de parlar per mòbil, hi deu haver contribuït. I també, és clar, dues coses més: l'actitud cada vegada més responsable de les persones i la professionalitat dels nostres cossos policials.