dimecres, de juliol 13, 2005

Sopar de bloggers | Cerdanyola

Sopar de bloggers
:
Ahir, al magnífic concert de Maceo Parker, al Pati de Can Marchal de Mataró (quatre hores donen per molt), vam trobar-nos tres bloggers, en Joan Salicrú, en Cesc Amat i jo mateix. També vam quedar que proposaríem a la resta de bloggers mataronins, coneguts o no, de fer un sopar d'estiu, pre-Santes. Com que ens hem de decidir, avui hem anat perfilant la data de diumenge dia 17 a les 9 del vespre, és a dir, ja!. Qui es vulgui apuntar, ho ha de fer enviant un e-mail a en Cesc Amat, posem que entre avui i divendres, de manera que pugui fer una reserva com Déu mana en un lloc que, sigui dit de passada, mirarem que sigui assequible a les economies. Vinga, animeu-vos. Sempre podem trobar sorpreses agradables (i si n'hi ha alguna de desagradable, dissimulem i no el tornem a convidar).
:
Foto: Maceo Parker (www.cruilladecultures.com)
:
La Llei de Barris per Cerdanyola
:
Feia dies, mesos, que ho esperàvem i avui s'ha fet pública la decisió del Govern de la Generalitat d'atorgar una subvenció de 3,5 milions d'euros per al Pla de Millora del barri de Cerdanyola, el més gran de Mataró, que ha de permetre una reforma integral de la zona, similar, en dimensions i actuacions, a la que fa anys es va emprendre epls barris de Rocafonda i El Palau, que ja compten amb una important aportació dels fons europeus i s'està desenvolupant amb èxit. Aquesta vegada, els ajuts provenen d'una anomenada Llei de Barris, una de les primeres que aprovà la legislatura actual (després d'haver estat refusada en les anteriors, amb els vots en contra del PP i CiU) i que representa l'aposta més decidida del Govern de Catalunya per incidir directament en els barris que concentren més risc, sí, però que també tenen estratègies clares de desenvolupament i de futur. Si em preguntessin què m'agrada més del que ha fet aquest Govern de Maragall, en què es diferencia més i més positivament de l'anterior, diria que això. És el cas de Cerdanyola, sí, que veurà refer els seus carrers, noves places i equipaments, millors serveis. Tot amb la idea que aquesta millora reverteixi amb un increment de la cohesió social, de l'aparcament, del comerç de barri, del civisme, de la capacitat d'emprendre projectes conjuntament, etcètera. I no ha caigut la grossa, no, que aquí molta gent s'ho ha currat. Gràcies!
:
Com ha dit la Consol Prados, una diputada clau en l'èxit d'aquesta operació (i veïna del barri), aquests ajuts són "la primera vegada que un Govern de la Generalitat aposta decididament per a la reforma dels barris, després de vint-i-tres anys d'ignorància del Govern anterior (...) per fi hi ha un Govern que dóna suport als ajuntaments i a les seves polítiques de cohesió i millora dels seus barris".

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla que sense saber-ho vam fer una concentració de bloggers del maresme. Un gran concert!

Anònim ha dit...

Es dedueix de l'editorial de Capgròs que ens ha tocat la grossa?
Quico

Ramon Bassas ha dit...

Antoni
Celebro que t'hagués agradat ...i que Mataró serveixi de capital de comarca.

Quico
Ben al contrari! Com que m'agrada el que diu, que és just el contrari -reconeixent un treball col·lectiu- crec que valia la pena de destacar-ho.

Anònim ha dit...

Ok, no t'havia malinterpretat.
Q.