diumenge, de juliol 24, 2005

Enquesta: el PSC, a l'alça


Avui a La Vanguardia es publica una enquesta que apunta una nova victòria del PSC, encas que avui se celebressin eleccions a Catalunya, però ampliada, amb cinc diputats més que el primer partit de l'oposició, en una mostra on baixa CiU, s'estabilitzen els socis de Govern (ERC i ICV) i puja el PP. Tot això malgrat que la imatge del Govern no sigui segurament la millor del món, a tenor del que diu l'enquesta, bo i que millora des del darrer sondeig del mateix mitjà. Si fos així, doncs, ens trobaríem amb un mapa estable i en la confirmació que l'estratègia opositora d'Artur Mas (qui, per cert, ha de veure el seu rival Duran i Lleida situar-se com a molt més valorat que ell) no treu CiU del lloc on és, sinó que cada vegada l'allunya més d'assolir de nou el Govern de la Generalitat. Una de les coses que més m'ha cridat l'atenció de l'enquesta (no hi ha disponible el quadre a internet) és la imatge dels partits, especialment el rebuig. Així, el PSC, amb un 40%, ´s el partit que menys rebuig genera cosa que, a parer meu, determina força el paper central i motor que està desenvolupant en aquests moments a la política catalana. Més comentaris d'interés sobre el tema, al blog de Miquel Iceta, que, a més, us posarà al dia dels reptes que té la setmana que comença.

2 comentaris:

Jordi ha dit...

Vejam, aquesta empresa ja va fer una enquesta que donava 10 escons d'avantatge al PSC abans de les eleccions del 2003, i al final vàreu tornar a perdre de 4. Per tan, si ara només dona un avantatge de 5, hem de deduïr que ciu guanyarà de 9.
Continueu somiant en el vostre oasi sociata.

Ramon Bassas ha dit...

Benvolgut Joki,
L'empresa em mereix molta confiança, la veritat. I ja saps que una enquesta és un retrat molt concret en un dia determinat i amb una selecció concreta. El que em queda clar, però, i més llegint el teu comentai, és que un mai s'ha de refiar de les enquestes, especialment quan vénen de cara.
Gràcies pel comentari, però. Una abraçada,