dissabte, de juliol 23, 2005

Egipte, universitat i Santes

De nou, el terror, ara a Egipte. Els terroristes entenen que el turisme, i les vacances, com deia Enzensberger, és la democratització d'un dret reservat fins la primera part l'anterior segle a la burgesia. I on hi ha democratització, on hi ha els valors que es volen destruir, s'emporten més de vuitanta vides pel davant. Encara hi ha classes. Ara que no només hi ha burgesos viatjant, és l'hora d'aquests terroristes.
:
Ahir al vespre, a Rocafonda, vaig presentar l'acte que els del PSC vam organitzar amb la JSC sobre el futur de la universitat pública, amb la diputada Montse Palma i el catedràtic Albert Cornet. El va moderar en David Bote, un crac que hi ha a la JSC de Mataró i que, ahir ho recordàvem, ens vam conèixer al tren de la mani contra la guerra d'Iraq i va ser un flechazo. Van sortir moltes coses, al debat (que reconec que em queda una mica lluny) i, a fe que m'hi vaig fixar, recordava el que em deia un lector d'aquest blog, un tal Diògenes, que ni més que menys que alertava de la mort de la filosofia si prosperaven els plans del Ministeri (en fi, jo pensava que deu anar molt malament si la filosofia depèn del que decideixi l'Estat...). Bé, no ho vaig pas percebre, de les explicacions que em donaven ni de les preguntes del públic. Més aviat vaig entendre que s'anava cap un model més racional i flexible, en concordança amb els països europeus (l'espai més competitiu amb el que ens podem presentar) i que tot plegat entrava en la senda del diàleg i l'entesa. Després, un tomb pel bar del pare d'un dels nois de la JSC, al barri de Cerdanyola, (amb conversa surrealista amb un paquistaní inclosa) i em vaig sumar al sopar que els joves socialistes van organitzar en una pizzeria del port, al costat de la juerga de fi de curs dels d'El Tot Mataró. Jo era el iaio, sí, però n'hi ha que em vénen al darrere decididament. Que consti.
:
Res, que ja hi som, a Les Santes. Pels que les voleu seguir per internet, teniu un web oficial (poseu so, es nota que el logo crema...), un altre web no oficial, i les edicions especials de capgros.com (amb el weblog del germà d'en Miguel inclòs) i PortalMataro.com. Gairebé les podem olorar sense sortir de casa. Però no ho farem, oi?
:
Mentre tant, hem avui surt a El País (suplement El Viajero) una ressenya sobre Les Santes, a la pàgina 2 (foto, de Mª Ángeles Sánchez). Diria que és l'ocasió, i segurament la nota no ho reflecteix prou, que més variat és el programa i en el que compta amb actuacions de més pes. la idea d'enllaçar el festival Cruïlla de Cultures amb la Festa Major és realment una boníssima idea. Per cert, avui, Ojos de brujo.
:
Aquesta tarda inaugurarem la segona fase de Can Xammar, que inclou una nva plaça envoltada de nous establiments i habitatges, la recuperació de la muralla del segle XVI i la instal·lació d'una nova escultura pública de Perecoll. Ja n'havia parlat altres vegades, crec que és un dels fets més importants, per evitar els "teixits morts", com agrada dir a l'alcalde, i per donar força al centre de la ciutat per esdevenir tot ell un dels principals motors del nostre atractiu.

3 comentaris:

Diògenes ha dit...

Per al·lusions, amic Ramon, reconec que vaig estar una mica apocalíptic en les meves previsions. De fet, parlava de la "mort de la filosofia", entre altres coses, en l'àmbit de l'ensenyament, que és un dels factors de socialització més importants. Pel que he llegit darrerament -caldrà que es vegi, però, en les concrecions de la LOE-, la Filosofia es mantindrà com a matèria comuna (a 1r de Batxillerat com a Filosofia i Ciutadania i a 2n com a Història de la Filosofia). Després de les pressions i de les protestes, el sentit comú ha tornat al partit en el govern i no s'ha comès l'atrocitat pretesa. Que consti la meva felicitació als socialistes per l'actitud dialogant que han mostrat, ben lluny de la prepotència "pepera".

Ramon Bassas ha dit...

Ostres.. que ràpid que ets!
M'alegro que la cosa s'hagi anat normalitzant, almenys aparentment.
Reconec, com et deia, que el tema em queda una mica lluny, però vaig pensar força amb tu l'altre dia.
Una abraçada,

Diògenes ha dit...

Amic Ramon, et convido a fer un tomb per L'ésser i el bloc. Fins aviat.