divendres, de juliol 29, 2005

Anem a tancar, doncs

Foto: Anada a Ofici, dia 27, autor: Francesc Amat.
:
L'anterior nit la vaig acabar tancant el darrer acte a la Plaça de Santa Anna, amb respectables acompanyants de converses d'aquelles que hi ha un cop la desinhibició ha fet efecte. No publicaré res, que sóc un cavaller. Només puc dir tres coses: una, el tema dels blogs i concretament els dels mataronins, va sortir. Dues, he de fer alguna referència a la revista dels momeroters, "La Banyeta" (edició 2005) que satiritza cada any polítics i altres especímens (referència feta). I tres, que l'Oriol Rodri (si se'n recorda...) m'ha promès unes fotos per penjar a aquest blog fetes aquesta nit.
:
Veníem feia estona del ball de Requisits, i d'un espectacle inclassificable (Leandre & The Beat Band) en el que la noia que tenia al davant li va agafar un atac de riure. I, encara abans, de l'excel·lent concert de Dani Nel·lo i la banda Vértigo. La gent que va anar a veure Yossou N'Dour estava també molt contenta. Avui, "Anem a tancar" i ja veurem.
:
Total, que he començat el darrer dia feiner, diríem, abans de vacances, amb cara de resaca i amb una son que he mig resolt fa una estona davant el televisor. Sí, sí, representa que ja sóc de vacances, l'objectiu de les quals són relaxament, ordre (a casa, especialment) i llegir.
:
Tot això en un dia feliç al món per l'anunci fet ahir per l'IRA anunciant que abandona les armes. A veure si s'encomana. I un dia decebedor a Catalunya perquè, erre que erre, hi ha qui s'entesta en fer el seu Estatut i no el de tots els catalans i catalanes, amb la defensa d'un articulat anticonstitucional que tan sols farà aturar (o alentir, anant bé) el procés de reforma inicia amb tantes expectatives al nostre país.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest bloc és el de Ramon Bassas o és el bloc de Manuela de Madre? Per cert, felicitem la senyora De Madre perquè ha après una nova paraula (sense cansar-se gaire): "ham".

Ramon Bassas ha dit...

Fletxa,
Ja m'agararia, a mi, tenir la mateixa categoria que la Manuela. Respecte a la paraula "ham" el DIGEC diu "ham m. PESC. ganxo petit de ferro o d'un altre metall que, penjat d'un fil i proveït d'esquer, serveix per a pescar."

Anònim ha dit...

Sí, ja sé prou què és un ham. Dubto molt, però, que haja estat collita pròpia de la senyora De Madre. De la senyora Santos tampoc, que la pobra ja té un paper prou galdós. Del senyor Zaragoza tampoc, perquè és massa subtil. Cal suposar que darrere l'ham hi ha l'Iceta.

Uns suposadament s'empassen l'ham. El més trist és que n'hi ha d'altres que fan de "mamporreros".

Ramon Bassas ha dit...

No he trobat "mamporreros" al DIGEC

Anònim ha dit...

No; és al diccionari de la RAE on s'ha de buscar "mamporero": "1. m. Hombre que dirige el miembro del caballo en el acto de la generación." Quina sort que tenim de ser un país bilingüe, no? [Per cert, ja ho saben a Madrid que la senyora De Madre usa alegrement el terme "nació"? Encara no m'ho crec ni tampoc.]

Que hi haja formacions "mamporreras" sempre serà útil perquè ens faça menys mal quan ens endinyen una altra vegada els drets històrics espanyols.

Ramon Bassas ha dit...

Tens raó; compte amb els 'mamporreros' que ens la volen endinyar de nacionalisme.

Pedro ha dit...

Em fa gràcia el què deia la De Madre a l'AVUI d'avui, que no és l'estatut que van demanar els ciutadans.
Sort que més de la meitat de ciutadans van votar nacionalisme català, que si no ens foten una altra LOAPA.
Per cert, si la De Madre no estava capacitada per dirigir una ciutat no sé com pot estar capacitada per dirigir el grup parlamentari del PSC.

Ramon Bassas ha dit...

Pedro
Et recordo que l'Estatut ha de ser el de les normes del joc, no el que estigui al servei d'una ideologia.
Jo crec que la Sra. De Madre és capaç de ser alcaldessa i presidenta del grup Parlamentari i de moltes coses més. Que plegués d'alcaldessa, com ella mateixa va dir, es deu exclusivament al fort desgast físic que representa aquesta càrrec per persones amb la malaltia de la fiblomiàlgia. Ara potser toca que us en rigueu, d'aquestes persones, però a mi no em fa cap gràcia.