dimarts, de juliol 19, 2005

Prevenir incendis

D'excursió per la prevenció
:
Aquestes tres fotos que hi ha aquí, de l'Aida Morell (capgros.com), mostren tres moments del decurs de la visita que vam fer ahir al migdia (sí, amb una humitat de nassos i un sol de justícia) per conèixer, d'una banda, les tasques realitzades a les franges de protecció de les urbanitzacions de Mataró (com la que em veieu al costat d'un pi, amb l'Alcalde i el cap de Bombers de Mataró, en un racó del mapa de l'altra foto, que la cap de Protecció Civil, la Montse Font, està ensenyant), i, d'una altra, el conjunt dels efectius anti incendis (de la vutantena llarga, aquí en teniu una representació) que estan mobilitzats per qualsevol eventualitat.
:
Amb el regidor Quico Melero (a la foto del camió, a la dreta) i amb l'ajut de l'Agrupació de Defensa Forestal de Serra de Marina (una trentena de voluntaris molt actius) s'ha endegat una feina de nassos, i de molta complexitat administrativa, per poder complir amb la Llei que obliga les urbanitzacions a fer aquestes frangfes i dotar-se d'un pla propi d'auto protecció, que els foren lliurats just divendres passat.
:
Amb ells també, amb els Bombers, que compten amb més personal contracta per l'Ajuntament i amb nous vehicles, com aquest cedit per la Diputació, i amb un conjunt de moltíssimes persones que no surten a la foto, val a dir que tenim tot a punt per si s'esdevé el que no volem. Al final, hem pujat fins al pic del Turó de Mata i hem visitat el guaita, en una vista impressionant sobre la ciutat i sobre la banda de Llavaneres, un indret, del terç forestal de Mataró, del tot recomanable.
:
Més informació i fotos a PortalMataro.com i El Punt.
:
El PP i els okupes
:
Coincideixen en tractar políticament un tema que no pot circumsciure's fora de l'àmbit del pressumpte delicte, és a dir, judicial. Tots dos ho saben, però tots dos, també, miren de treure'n profit polític amb un discurs sospitosament similar. Potser és que tots dos volen fer fracassar el projecte de dotar el barri de Rocafonda de nous equipaments? Oi que no? Doncs una mica més de responsabilitat, si us plau.