dimarts, de setembre 05, 2006

Montilla i el català | Boca

Montilla destina 9 milions d'euros al català
:

Aquí ens podem esgargamellar el que vulgueu, però mentre uns xerren i xerren sobre la catalanitat de Montilla i sobre si diu bé o no "setge jutges d'un jutjat", el Ministre d'Indústria enllesteix els seus darrers dies l'executiu de Zapatero amb algunes mostres de l'aposta del seu Govern pel català (després del .cat i el compromís amb la Fira de Frankfurt). Ahir va signar l'aportació de 9 milions d'euros del seu Ministeri per a la promoció de la llengua en diversos projectes, especialment els lligats amb la tecnologia. És com això del catalanisme del candidat socialista a la Generalitat: uns potser tenen la fama, però són els altres els que carden la llana.
:
Boca
:


"Dejaré mi boca entre tus piernas"
:
Federico García Lorca, "Pequeño vals vienés" a Poeta en Nueva York. Ed. Cátedra, Madrid, 987, p. 228.
Foto: Marie, de Jan Saudek, 1974

:

11 comentaris:

Anònim ha dit...

El .cat el va fer en Montillla? Llavors la fundació .cat va servir d'alguna cosa ho tot ho va fer el senyor ministre?

Ramon Bassas ha dit...

Anònim,
la seva determinació i recolzament van ser claus perquè l'ordganisme que concedeix els dominis ho fes al .cat.

Anònim ha dit...

Tal com defenseu vosaltres, a la Fira de Frankfurt s'hi ha d'anar a promocionar els autors catalans, que no en català. Així, no és veritat que aquesta partida sigui per promocionar la llengua.

Joan Safont ha dit...

Segur que a n'en Mas, en Carod, en Piqué i en Saura també els faria gràcia tenir un ministeri per fer electoralisme d'aquesta mena. Fantàstic que el govern central (ja era hora després de més de 25 anys) destini diners a la promoció de la llengua, però que ho faci sempre, amb un ministre català al govern o no, abans i després de les eleccions al Parlament de Catalunya.


A Montilla, pel .Cat doncs, se li ha d'agraïr que no ens ho impedís amb totes les armes de les que disposa l'Estat? Com diu un anònim, alguna cosa hi deuria tenir a veure la Fundació i tota la feina ingent de la societat civil?

Ramon Bassas ha dit...

- Apreciat Jordi
El suport a la Fira de Frankfurt és a part, ho posava només d'exemple precedent. I, com deus saber, la llengua catalana hi tindrà una prioritat indiscutible ja que, com diu Duran Lleida, el castellà també és patrimoni de Catalunya.

- Joan,
El fet és que quan el nacionalisme influïa (ejem) sobre el PP durant vuit anys, no es va veure res de semblant...

Joan Safont ha dit...

Celebro que el govern central, com a poder públic, compleixi amb els manaments constitucionals. Esperem que un cop passi el 1 de novembre, i nosé si gràcies a la influència del nacionalisme o de l'independentisme, es continui amb aquesta política.
En alguna cosa s'ha de distinguir aquest govern del PP no?

Anònim ha dit...

Ramon, gràcies per aclarir-me el dubte sobre quina llengua serà prioritària a la fira de Frankfurt del 2007. Només faltaria que no fos el català!

Però, qui t'ha dit que estigui d'acord amb en Duran?

Ramon Bassas ha dit...

- Joan
Diria que el distingeix més coses, no? I tranqui, amb influència o sempre, sabem cap on hem d'anar.

- Dani
Haurem d'esperar que em facin ministre a mi! (vade retro!)

- Jordi
De res. Ningú.

Pedro ha dit...

Ramon, crec que estàs malacostumat a opinar de manera totalment categòrica sobre temes que no t'interessen gens ni mica dels quals no t'has informat. No sé si havies sentit mai a parlar de la fundació .cat però sobre el tema de Frankfurt ja et vaig dir que està molt madur i que ho ha debatut massa gent com perquè arribis tu i ho despatxis en una frase.

L'altre dia vas dir que Fresno va ser un desastre (tot allò del govern que ha fet erc ho ataqueu ferotgement, el que fa el Psc ho defenseu a capa i espasa, axò demostra que us repartiu el poder, però no el compartiu) quan saps perfectament que gràcies a Rafel Niubò Catalunya va guanyar un mundial i va ser admesa provisionalment, malauradament es va fer massa soroll i Zapatero i Moratinos van moviltzar centenars d'ambaixades i diplomàtics per evitar que tinguessim una selecció. Diverses federacions han reconegut pressions. Hem d'agrair a Montilla que no es posicionés radicalment en contra nostre amb el .cat?

D'altra banda Montilla no té res a veure amb Frankfurt, de moment és candidat i ministre d'indústria. Les seves promeses electorals de moment són això, promeses, no li ham d'agrair res de moment, o haurem d'agrair no només allò que no fa el Psc(com el .cat) sinó allò que "promet" somia(i have a dream).

Ramon Bassas ha dit...

Pedro,

Evidentment, les meves respostes als 'comments' han de ser simples i curtes. Procuro respondre-ho tot, però molt difícilment m'hi puc estendre. Sento que no pugui delectar-te amb el matís i que no estigui tan ben informat com tu sobre els poders del Frankfurt i coses per l'estil. Per cert, Montilla va signar un acord per recolzar la participació de Catalunya a la Fira, per això ho esmentava. Montilla és dels que compleix les promeses, t'ho ben asseguro.

Que Fresno va ser un desastre no ho dic jo: mira la votació. I no tinc cap culpa de la manca de solvència d'alguns dels càrrecs d'ERC al Govern, ho sento també...

Pedro ha dit...

Jo parlo dels posts, evidenment en els comentaris no es veu la qualitat del blog, i en el teu és bastant alt per això només he parlat d'aquests tres casos aïllats.

Ho veus, ho repteixo, no sabeu compartir un govern, no teniu cultura de coalició, cada departament o regidoria és un petit regne de Taifes i el fet de compartir el govern només serveix per justificar tots els errors davant el propi electorat. Evidenment Psc, Erc i Icv són corresponsables de tots els errors i tots els encerts del govern, així funciona l'administració i la direcció. I Fresno no va ser un desastre, va ser un èxit de Zapatero i Moratinos i el teu partit (sí, el teu, efrontar tot l'aparell diplomàtic de l'estat contra la secretaria general de l'esport d'una regió feble té coma únic resultat la victoria del peix gros. I si no et vols atribuir els errors tampoc et podrà atribuir la victoria esclatant de Catalunya a Macau.