dimecres, d’abril 02, 2008

Ajuts per a l'habitatge

Aquests dies s'obren els termins (i se n'acaben d'altres) per obtenir ajuts de cara a diverses pràctiques que des de les administracions públiques s'han volgut incentivar per la via de la subvenció. Fins el dia 14 d'abril, per exemple, hi ha temps per sol·licitar gratuïtament el test de l'edifici (per habitatges construïts abans de 1981) i l'informe intern d'idoneïtat, dos documents imprescindibles a l'hora de demanar subvencions per a la rehabilitació d'habitatges i d'edificis. D'aquesta manera, fins el 30 de maig ja es poden demanar els ajuts per a la rehabilitació, que poden ser d'un màxim de 8.400 euros, si es tracta de la rehabilitació d'un habitatge, i d'un màxim de 7.000 euros per habitatge o local, en el cas de la rehabilitació d'edificis.
:
A banda, i també fins el 30 de maig, ja s'ha obert el termini per tramitar la subvenció (fins a 6.000 euros) per aquells propietaris que vulguin rehabilitar un habitatge desocupat i destinar-lo al lloguer social. Si és així, haurà d'incloure aquest habitatge a les borses d'habitatge de la Xarxa de Mediació per al lloguer social de Mataró, de manera que li representi menys maldecaps.
:
Per últim, s'ha obert ja la inscripció per optar als ajuts per al lloguer (que oscil·len entre 20 i 240 euros mensuals), destinats a persones amb més dificultats. El conjunt de recursos de Catalunya adreçats a aquesta partida sumen 26 milions d'euros, 7,7 més que l'any passat, segons informa El Periódico.
:
Aquests tràmits, que gestiona l'empresa municipal ProHabitatge Mataró SA, corresponen a recursos de Generalitat de Catalunya, alguns dels quals provinents de l'Estat. Dels tràmits descrits, així com d'altres (convocatòries vigents per a la Renda Bàsica d’Emancipació o els Crèdits d'Emancipació) en podeu rebre més informació aquí.
:
Foto: habitatges al carrer Teià promoguts per PUMSA i ProHabitatge Mataró SA.
: