dimarts, d’abril 08, 2008

Kevin Roberts | Arran de l'ordinador

Kevin Roberts
:
El president de la multinacional Saatchi & Saatchi era entrevistat diumenge al suplement "Negocios" d'El País i, contradint MacLuhan, afirmava que avui "el missatge és el mitjà", que venen les idees, no el seu embolcall ni probablement l'objecte en sí mateix. Creu que la publicitat d'avui consisteix en "connectar emocionalment una marca o un producte amb una persona", la lleialtat de la qual "vagi més enllà de la raó". Roberts creu que l'empresa aposti per valors com el desenvolupament sostenible, o social, o la cultura serà una autèntica marca moderna ("lovemark") capaç de competir en un mercat on els cosumidors són "joves, educats i socialment consicents". I voten, per la qual cosa identificaran el seu consum amb els valors polítics.
:
Diu també que, precisament a causa de la globalització, prima la diferència, és a dir, la identitat. Especialment la identitat local, clau per vendre cerveses o pa. Respecte a l'anàlisi empresarial quue fa aquesta empresa als seus clients, resumeix la seva actitud en una frase de la seva col·laboradora Sandy Thompson: "Si vols entendre de lleons, no vagis al zoo, ves a la jungla". Genial. També creu que la decisió de la venda es produeix in situ, mai a causa dels anuncis de televisió. Per últim, apunta que Amèrica Llatina, més que la Xina o l'Índia, serà vital per al consum i el creixement els propers anys, i ens fa veure que més de la meitat dels nord-americans parlaran en espanyol, per la qual cosa Espanya té grans oportunitats.
:
Una bona entrevista, sí senyor. Atenció a les tendències que apunta. Ara, un poema especial pels lectors d'aquest bloc.
:
Valentines IV
:

:

Dia i nit, els núvols que no veus,
la mar que t'és tan enfora, tot fuig.
Deixeu-me seure vora molts llibres,
la fressa urbana, les passes del veí
de dalt, sense pinars, veles ni cales,
ni llum d' or, sol, amb les persianes
sempre baixades, la làmpara capcota
arran de l'ordinador, el teclat nigromàntic,
en actitud sotmesa a certes veritats,
memòries del món per la infinita web.
No passen rius, ningú bat ametlles,
ni cap ramatge ombreja la pantalla
escrita: «block», «insert», «alt» o «enter».

:
Valentí Puig, Passions i afectes, Ed. 62, Barcelona, 2007, "Arran de l'ordinador", p. 31.
:

2 comentaris:

elpatidescobert ha dit...

Salut de nou Ramon. Aquest cop no entro per comentar articles teus (ja ho faré més endavant), sinó per convidar-te a un bloc que hem obert amb companys politòlegs. Espero que em diguis què et sembla.

Cuida't.

Toni Rodon

Ramon Bassas ha dit...

- Toni
espero els teus comentaris... i especialment els teus posts en aquest bon bloc. Felicitats.