dimecres, d’abril 16, 2008

TCM Audiovisual | Parla

TCM Audiovisual

Amb motiu de la instal·lació a Mataró del Centre de Difusió Tecnològica en Audiovisuals (un dels deu que el Cidem vol convertir en referències a tot el país), ahir fou presentada a Mataró la Fundació TCM Audiovisual, una filla del TecnoCampus Mataró, que n'és la impulsora. El seu director és el professor Ramon Safont-Tria, que està molt il·lusionat per aquest encàrrec.
:
Un centre com aquests consisteix en millorar la competitivitat empresarial a partir d'actuacions orientades a oferir serveis tecnològics avançats, actuacions de foment i difusió de la innovació i la tecnologia i de formació orientada a les necessitats tècniques del sector, i a demanda de les empreses. En el cas que ens ocupa, es centrarà en l'àmbit audiovisual, especialment adreçades a canals locals (Mataró n'és seu de dos). La Fundació serà ubicada, de moment i fins que tot plegat no es traslladi al recinte del TecnoCampus que s'està fent davant del mar, a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró, que compta ja amb un graduat d'audiovisuals. El Patronat de la Fundació, que presideix la meva companya Alícia Romero, està format per quatre patrons del sector públic: Fundació TecnoCampus, Mataró Audiovisual, Consorci Digital Mataró-Maresme, Escola Universitària Politècnica de Mataró i vuit patrons empresarials (Capgròs, Cotelux, Fabrés Electric, Nexo Tech, TV Mataró-TDT, Visual Sonora-Clap, Wai Entertaiment i Zootrop) que han apostat per aquesta sinèrgia.
:
Això no és un bolet. Neix de vàries voluntats i felices coincidències en el projecte TecnoCampus que ja qualla, i no tan sols constructivament. La de l'Ajuntament, és clar, apostant pel projecte i emmarcant-lo en una transformació urbana del seu front de mar que representa inversions de 350 milions d'euros (Porta Laietana i El Rengle). Però també la de la Generalitat que s'ha trobat amb un projecte solvent. La d'ambdues administracions amb iniciatives complementàries com l'empresa Tic i Salut, que també formarà part del parc. La de la primera amb el Consell Comarcal del Maresme, per donar continuïtat al projecte universitari dels dos centres preexistents. La de les empreses que ja formen part de la primera experiència de treball conjunt en un edifici d'oficines que vam obrir fa poc i les que s'instal·laran a l'edifici de negocis que està construint l'empresa municipal PUMSA. La de l'aposta dels municipis del Maresme per ser pioners en el nou mapa digital. Com deia l'Alcalde, també hi ajuda la recent adquisició de l'importantíssim arxiu d'imatges de Televisió de Mataró (malgrat els qui li volen aplicar un correctiu neoliberal que la pot fer desaparèixer... serà per això?). En fi, no parem en l'objectiu de fer un futur amb més feina, de més qualitat i més competitiva. Sumant, sumant i sumant.
:
De pesca - II
:
:
parla jo escolto parla'm va
que no s'apagui la conversa
cada paraula que dius fa
de mà a l'espatlla i a l'orella
a cada frase el benestar
baixa pel braç, l'ull es dispersa
parla'm de què faràs demà
de tu de mi de les paraules
amb més paraules del matí
de la tornada del jardí
de tu i de mi d'aquest divendres
.
:
Jaume Subirana, a Rapala, Ed. 62, Barcelona, 2007 (bloc), "Parla", p. 25. Il·lustració: Daniel Torrent (aquests dies exposa a Tuset, Barcelona).
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina poesia més bonica...

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Sí, el poema és molt bonic; ho és també el llibre. Te'l recomano.