dissabte, d’abril 12, 2008

Defensa catalana | Dissimulats, riuen

Defensa catalana
:
Permeteu-me aquest títol que sembla una jugada d'escacs per dir-vos que trobo que el nou Govern que Zapatero és a punt de formar em sembla molt bé. Noves incorporacions, presència històrica de dones al seu si i una estructura de Govern que marca les prioritats pels propers anys, tant en política econòmica com en política social. Els dos ministres del PSC assumeixen reptes de gran envergadura. Carme Chacon a Defensa (no és la primera vegada que els socialistes catalans han de fer-se càrrec d'una cartera com aquesta), en un moment en què les decisions al respecte tenen a veure amb la nostra posició en el nou marc internacional i el paper que hauria de fer Europa. Les tasques en què ha entrat l'Exèrcit a Espanya, també en el marc dels riscos de catàstrofe natural, per exemple, poden donar l'aire de modernitat de les Forces Armades espanyoles, dotades de bons professionals. No cal dir que al capdavant del Ministeri hi hagi un català (o una catalana) seria una bona oportunitat per resoldre el problema d'imatge que genera tot allò relacionat amb les Forces Armades en certs sectors de la societat catalana. Que vol estar protegida, però que no ho sembli...
:
I Celestino Corbacho a Treball i Immigració. Un bon alcalde al front de dues de les prioritats més importants que té Espanya: la qualitat (i quantitat) de la feina i la integració dels immigrants. Corbacho (de qui, de nou, les úniques crítiques que he sentit fins ara és com parla el català, ja hi som) és de les persones amb un discurs més clar i leaborat sobre la política immigratòria, que va molt més enllà dels discursos xenòfobs o bonistes en què s'acostuma a enllestir qualsevol conversa. Discursos que es retroalimenten. Coneix bé els problemes, sap com atacar-los i ho ha experimentat des del seu municipi. Endavant.
:
Valentines - VII
:
:
Dos ferroviaris radical-socialistes
i un d'anarquista aturen el furgó
de proves enmig del túnel llarg.
Fosca total. «¿Veieu? ¿Veieu
com no hi ha Déu ni Trinitat?».
Pare, Fill i Esperit Sant són
al sostre corbat i rocós del
túnel, dissimulats entre la molsa, i riuen
.
:
*
:
Fes sense litúrgia, teòlegs sense Església:
són com bucs al dic sec, incapaços de navegar,
espècies sense una mar atlàntica, ni plàncton,
com un amor sense coixí per dos, sense paraules.

:
Valentí Puig, Passions i afectes, Ed. 62, Barcelona, 2007, "El sostre del túnel" i "Al dic sec" (fragment), pp. 60-61.
:

9 comentaris:

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Sincerament crec que el PSOE ha sigut molt ingrat alhora de repartir el pastís dels ministeris amb els socialistes catalans que són qui els hi han facilitat les coses per poder governar.
Molt contents no podeu estar amb el Sr. Zapatero.

Fins aviat

David (elracodemataro.blogspot.com)

Ramon Bassas ha dit...

David,
És que, de fet, els del PSC no ens hem plantejat això com un 'repartiment de pastís' o com una torna...

L'ALMOGÀVER DE L'HAVANA ha dit...

Potser no, però ho dubto. De totes maneres com diuen en llengua castellana: "ser agradecido es de recibo".

Fins aviat

David (elracodemataro.blogspot.com)

Ramon Bassas ha dit...

David,
Ja dic que estic content. Una abraada i fins aviat.

Anònim ha dit...

La Carme Chacón i en Celestino Corbacho reflecteixen perfectament el que és el PSC avui. Són dos dirigents prou propers a en José Montilla, però que tenen clara que la seva principal fidelitat és amb Cap dels dos no deu al càrrec a l'aparell del PSC i al seu primer secretari i, per tant, seguiran tenint com a prioritat la bona relació amb el secretari general del PSOE. Així és com funcionen les coses a cal PSC al dia d'avui.

Ramon Bassas ha dit...

- Josep,
Em sembla que vas molt errat...

esparver ha dit...

El gripau a la planxa diuen que és molt bo.
Bromes a banda penso que els ministres del PSC poden fer-ho molt bé... i espero que el silenci de la "Maleni" ens faci el gripau més digerible.

esparver ha dit...

Home, aquí no critiquen a en Corbacho per parlar malament.

Ramon Bassas ha dit...

- Esparver,
Sí, hi ha més prejudicis.