diumenge, de maig 04, 2008

Aixeca't

Cada dia
:
Si algun dels lectors, per una casualitat d'aquelles (un bateig, perduts a la ciutat per un atac d'amnèsia, buscant ja l'ombra en aquesta primavera radiant...) ha passat avui per una de les esglésies catòliques del món, s'haurà trobat amb tres de les frases més rellevants, crec, que pot haver sentit mai. La primera, una mena de retret als venedors de més enllàs diversos ("el más allá es acá... como el cristal roto entre polvo y desechos" deia Octavio Paz) i diu: "Homes de Galilea, per què us esteu mirant el cel?" (Ac 1, 11); de manera que celebrem l'Ascensió fotent-nos de morros al terra. La segona, en un segle que ha perdut la noció de la paraula "Déu", li atorga el millor significat semàntic que es pot trobar: és qui "té en totes les coses la seva plenitud" (Ef 1, 23). I la darrera, trencant totes les lògiques, desbordant els límits, afirmant la vida, desafiant la Mort i les morts quotidianes, es proclama la confiança que aquesta plenitud, que no és pas al més enllà, serà amb nosaltres "cada dia fins a la fi del món" (Mt, 28, 20).
:
Il·lustració: Salvador Dalí, L'ascensió de Crist (1958), col·lecció privada.
:
A Sierra Leona
:
Tot això és molt maco, molt teòric. Però si algú vol veure, a nivell pràctic, què vol dir això de la Ressurrecció, li reocmano el reportatge d'avui a El País Semanal que relata l'acció del missioners xavieristes a Sierra Leona, que són a la regió més pobra del país més pobre de l'Àfrica, amb una violència extrema que sorgí quasi del no res per apagar-se igualment. Quan la destrucció, la mort i l'odi semblen regnar pertot, sorgeix exactament el contrari, mica en mica, amb petits gestos. Això és la Resurrecció o, com se celebra el dia d'avui, l'Ascensió: aixecar-se un cop tot era per terra. Aixeca't i camina. I potser no cal anar tan lluny... oi?
:
Foto: Alfredo Cáliz.
:

7 comentaris:

Anònim ha dit...

http://www.youtube.com/watch?v=-F202iEC7Z4&mode=related&search=`
Que vingi de gust!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Gràcies. Però em smebla que el que ha fet això no entén res. La Bíblia no és un llibre d'Història ni un manual d'instruccions...

Anònim ha dit...

Esquivan el que el video argumenta?
mmm.. les coses de cara!

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Acostumo a parlar les coses de cara, senzillament és que crec que la Bíblia no és un llibre nmi d'Història ni de Ciència ni res d'això. Només faltaria... Suposo que en això coincidim, no?

Anònim ha dit...

I tant que coincidim! Es un llibre que forma part de la base dakesta religió que volguem o no, ens rodeja.. i ja se sap que si la base comença a desfersa, amb arguments com els del video, el castell ple de riquesa injustifica comença a caure.. o no?
Seria bo poder contradir aquest arguments pro ho veig força complicat per part vostra.. si fos així potser augmentaria el nombre de creients/practicants!
Pero jo ja no demano un contraatac elavorat, sempre he volgut trobar-me amb un bon capella que em respongui la següent pregunta:
Pequè hi ha sectos població que moren de gana o per falta de medicines sense haver tingut temps a "pecar"? I eske només pensar que amb mitja porta del vatica es podria fer tan per ells, mentra un noseke...

Anònim ha dit...

Si tens curiositat un dia ja ho vaig poder preguntar, i la resposta:
-Cada uno tiene lo que se merece.
sense paraules

Ramon Bassas ha dit...

Efectivament, el 'pecat' consisteix en que es morin de gana.