dissabte, de maig 24, 2008

Finançament | Vilaseca | El món al revés

Per un nou model de finançament
:

El PSC ha preparat un breu document amb els principals arguments a favor d'un nou sistema de finançament autonòmic, en compliment del que fixa l'estatut de 2006. Arguments contra prejudicis i a favor de les polítiques socials que gestionen principalment les comunitats autònomes al nostre país. Us recomano que hi fe una ullada, no us decebrà. Després, a trobar aliances. Vegeu aquí el vídeo de presentació:
:

:
Pere Vilaseca
:
Us recomano un breu perfil que El Tot Mataró publica aquesta setmana de l'amic Pere Vilaseca amb motiu de la seva co-autoria d'un llibre d'entrevistes que m'estic llegint (Escola, religió i poder, Viena Edicions, Barcelona, 2008) i que fou presentat dijous passat a Mataró. En destaco una idea contra-corrent, però en la que crec fermament, que consisteix en viure la religió per ampliar la llibertat personal: aquest és, de fet, un dels objectius de la religió. Tot el que hi va en contra d'una va en contra de l'altra. El llibre, plural i crític, n'és un bon exemple. I l'àmbit, el controvertit i irresolt tema de la religió a les escoles (que no es pot despatxar en un sí o en un no), és adequadíssim per reflexionar-hi.
:
El món al revés
:
Dimarts passat vaig haver de dir algunes obvietats. Que quan s'acusa algú, fins i tot quan es sospita d'algú, cal tenir algun indici o prova, no pas al revés. Vaig haver de dir que, quan la prova recau sobre l'acusat, és que estem en un món que no garanteix prou els drets de les persones. I que si la difussió d'aquesta prova, a més, és il·legal, ens trobem en una situació d'indefensió. I més coses. Vaig decidir fer una declaració jurada per esvair -de nou- tota sospita, després de les insídies llançades pel cap de grup de CiU contra mi (si ho fa contra mi, ho pot fer contra tothom). Que aquest senyor es dedica -només- a fer exactament el mateix des de fa mesos i, una darrere l'altra, totes les acusacions es queden en no-res i tots els anuncis d'iniciatives judicials en bluff. Que ja advertia Antoni Valls que "Joan Mora no pot tenir credibilitat davant els ciutadans si tracta així a un col·laborador proper com sóc jo"... imagineu-vos de quina calanya es tracta. Que l'objecte real de tot això és distreure'ns de l'objectiu de canviar la ciutat, de fer-hi el programa de reformes que cal fer, d'impedir el Govern que els ciutadans van triar a les urnes, amb el pitjor estil d'oposició que hem vist mai, a Mataró (fora, hi ha mestres a la Cope i en l'aznarisme). Que no cessaran, és clar. Que no cessarem, és clar. Que hi ha hagut lluites més complicades. Que val la pena fer coses més importants que perdre ni un sol minut més en aquestes xorrades.
:

11 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Lo de Ciu, mira yo estoy harto de leer como ciu os pide que se tengan en cuenta sus opiniones sobre la ciudad, etc. Que alegan en todos los temas y se obvia todo. Que difieren en algo como el mercat de la plaça de Cuba y ni se les toma en consideración y así, en todo. Que la oposición se enuentra muchos temas, ya cocinados y decidos sin tener en cuenta un consenso más amplio.

Y no me quiero extender pero temas hay un rato largo. Y nada, todo va al saco roto del olvido.

Y que puedan hacer también un control de temas que sabes han habido varios merecedores, como ha hecho pp y cup, es normal. Todos lo haceis. Date una vuelta y no uy lejos, en el maresme donde estais en la oposición. Todos los haceis, lo mismo. Cuando os atacan, los otros son muy malos. Cuando teneis que atacar, los otros por supuesto, son los malos y tal y cual.

Y creo que los temas que se han vivido últimamente, son merecedores de esta atención por parte de la oposición.Y que vosotros hubierais hevho lo mimos. De hecho en otros municipios así ocurre.

Sobre hacer públicos los listados, no es cierto. Si quieres y ya lo he hecho en otros foros, lo razonamos jurídicamente. Lo que ha hecho ma en este caso ciu, es si tiene sospechas, que no las haga públicas ya que te afectan. Hacer su petición de acceso y si se le niegan, ir donde quieran. Y si les dan la razón y pueden acceder,los cotejan y si tienen algo que hacer o decir, que se haga. Y no hace falta publicar ningún dato. De hecho, ellos alegan que forman parte del ayutaent y en otro foro, to opiné en este senido en su dia.

Imagina que el azar, hace que en un mes haya unas elecciones y las gana ciu. Es decir el mes que viene los pueden consultar, supongo. Eso lo dice todo. Saber hasta que punto lo pueden hacer ahora. Si están en el govern, si que tendrian acceso. Está claro que auqnue tengais razon en este tema, el mero hecho de cotrolar esa u otras facturas para detectar un uso masivo o indebido de la línea, está claro que desde el govern se puede hacer y no atenta contra la intimidad siempre y cuando, la línea se pagada por el ajuntament.

Si Ciu habla de una línea privada se equivoca, y como me temo que no. además no la piden para publicarla sino como entienden como son regidores, que pueden tener acceso. Igual son tan torpes que deberian haberlo solicitado para ver un consumo execesivo, etc. No se tambien dice, que otras veces se les ha facililitado este tipo de información.

Un saludo

Ramon Bassas ha dit...

- Napoleón,

Obviamente, me parece muy bien que CiU haga propuestas alternativas, sean o no tenidas en cuenta, esto entra dentro de lo normal. Lo que no me parece nada bien es la senda de la sospecha y la mentira como táctica permanente.

Yo soy el primer interesado en que cualquiera pueda acceder a esos atos, pero hay 2 informes jurídocos que advierten del delito de prevaricación en caso de hacerlo. Por ello he hecho o que he hecho. En fin, todo eso me parecen tácticas para distraernos de lo esencial.

Anònim ha dit...

El jutge dirà.

Anònim ha dit...

Molt interessant el llibre d'en Pere i companyia, absolutament d'acord amb la tesis central: l'institució escolar no hauria de ser un lloc per a l'adoctrinament religiós. Afegiria, l'escola no hauria de ser un lloc per a cap tipus d'adoctrinament (nacionalista, polític...), tema apassionant i molt difícil de resoldre.

No estic d'acord quan parles de "irresolt tema de la religió". El tema està perfectament resolt, hi ha una llei, la LOE, on el tema està perfectament resolt. Amb això no vull dir que es pot resoldre de diferent manera, les lleis no són sagrades i poden corregir-se. Però ara, trobo que el "tema de la religió" està tan resolt com molts altres temes dels que podem discrepar de la solució que ens dóna la llei (articulació de l'Estat, drets de les dones, accés a l'habitatge...) La Llei resolt els problemes, són les normes del joc social, garantia perquè les coses funcionin més o menys bé.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim,
Tranqui, no els portaré als jutjats.

- Vladimir,
No sé... crec que si estigués resolt no se'n parlaria tant. I trobo que per no perdre la possibilitat que l'ensenyament ofereixi cultura religiosa (abans no se'n perdin definitivament les referències...), és bo que es redissenyi el que tenim.

Anònim ha dit...

"si ho fa contra mi, ho pot fer contra tothom"

Senyor Bassas, puc assegurar que a mi no m'ho farà. No tinc la seva fama (ni la possibilitat de fer el que vostè pot fer).

No es confongui, no sóc convergent, jo. Ni del PP. Només em considero moderadament honest (moderadament prepotent).

Carles.

Ramon Bassas ha dit...

- Carles
Ho celebro. Espero que no et posis mai al mig del seu camí, mira la frase que cito d'u antic col·laborador seu...

Redacció ha dit...

Ramon,
Comparteixo totalment la reflexió que fas sobre la religió a l'escola. He de confessar que encara no m'he llegit el llibre d'en Pere, però confio que no trigaré gaire. De fet resulten estimulants els atacs que ha rebut (però no només per això).
Mercè

Ramon Bassas ha dit...

Mercè
Ostres! No sabia que havia rebut atacs... Fantàstic per l'editorial :)

Anònim ha dit...

Ets tu qui ha anat als jutjats, menys xerrar i mmés treballar home.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
No hi he anat, però tampoc sé pq hi he d'anar. Gràcies pel consell.