dissabte, de maig 24, 2008

Finançament | Vilaseca | El món al revés

Per un nou model de finançament
:

El PSC ha preparat un breu document amb els principals arguments a favor d'un nou sistema de finançament autonòmic, en compliment del que fixa l'estatut de 2006. Arguments contra prejudicis i a favor de les polítiques socials que gestionen principalment les comunitats autònomes al nostre país. Us recomano que hi fe una ullada, no us decebrà. Després, a trobar aliances. Vegeu aquí el vídeo de presentació:
:

:
Pere Vilaseca
:
Us recomano un breu perfil que El Tot Mataró publica aquesta setmana de l'amic Pere Vilaseca amb motiu de la seva co-autoria d'un llibre d'entrevistes que m'estic llegint (Escola, religió i poder, Viena Edicions, Barcelona, 2008) i que fou presentat dijous passat a Mataró. En destaco una idea contra-corrent, però en la que crec fermament, que consisteix en viure la religió per ampliar la llibertat personal: aquest és, de fet, un dels objectius de la religió. Tot el que hi va en contra d'una va en contra de l'altra. El llibre, plural i crític, n'és un bon exemple. I l'àmbit, el controvertit i irresolt tema de la religió a les escoles (que no es pot despatxar en un sí o en un no), és adequadíssim per reflexionar-hi.
:
El món al revés
:
Dimarts passat vaig haver de dir algunes obvietats. Que quan s'acusa algú, fins i tot quan es sospita d'algú, cal tenir algun indici o prova, no pas al revés. Vaig haver de dir que, quan la prova recau sobre l'acusat, és que estem en un món que no garanteix prou els drets de les persones. I que si la difussió d'aquesta prova, a més, és il·legal, ens trobem en una situació d'indefensió. I més coses. Vaig decidir fer una declaració jurada per esvair -de nou- tota sospita, després de les insídies llançades pel cap de grup de CiU contra mi (si ho fa contra mi, ho pot fer contra tothom). Que aquest senyor es dedica -només- a fer exactament el mateix des de fa mesos i, una darrere l'altra, totes les acusacions es queden en no-res i tots els anuncis d'iniciatives judicials en bluff. Que ja advertia Antoni Valls que "Joan Mora no pot tenir credibilitat davant els ciutadans si tracta així a un col·laborador proper com sóc jo"... imagineu-vos de quina calanya es tracta. Que l'objecte real de tot això és distreure'ns de l'objectiu de canviar la ciutat, de fer-hi el programa de reformes que cal fer, d'impedir el Govern que els ciutadans van triar a les urnes, amb el pitjor estil d'oposició que hem vist mai, a Mataró (fora, hi ha mestres a la Cope i en l'aznarisme). Que no cessaran, és clar. Que no cessarem, és clar. Que hi ha hagut lluites més complicades. Que val la pena fer coses més importants que perdre ni un sol minut més en aquestes xorrades.
:

Publica un comentari a l'entrada