dilluns, de juliol 13, 2009

Finançament: l'hora dels fets

:
Després de l'acord sobre el finançament autonòmic, fruit de l'Estatut de Catalunya de 2006, que mostra uns resultats tan esperançadors com els que us poso al power point que encapçala aquesta entrada, només puc veure que satisfacció. Ha pagata pena l'espera si finalment Catalunya veu traslladada a xifres aquell nou sistema que faci possible el seu avanç en matèria de serveis públics i infraestructures. És a dir, els reptes en l'atenció social, en l'educació, en l'economia, en el transport, en la recerca, en la seguretat, etcètera. En Miquel Iceta explicava dissabte els 10 avantatges del nou sistema en aquesta entrada i el President Montilla feia ahir aquesta solemne i importantíssia delcaració pública:
:

No Flash player avaliable!


:
També és bo veure com aquests sistema repercuteix amb força en el repartiment solidari dels recursos al conjunt d'Espanya. En parla la Jessica Fillol i avui de nou Iceta en feia un resum a una exultant Executiva del PSC que ha ovacionat el conseller Castells. Bravo. Ara toca als ciutadans veure'n els fruits. I als municipis, com recordava avui l'alcalde de Pineda, Xavier Amor.
:
L'acord ha rebut el vist-i-plau de les tres forces del Govern d'Entesa i dels agents socials. Fora hi queden tant el PP com CiU, els artífexs de l'anterior sistema de finançament, que tots hem jutjat pobre i fruit d'una conuntura més pendent dels pactes oper a sustentar mútuament els governs que no per l'interès general de país. de nou, ambdós partits se situen al marge de l'acord, també de la societat civil, mentre deuen urdir un nou pacte en cas que ambdós sumessin majoria al Parlament. Com sempre. Ho analitza molt bé en Cinto Amat al seu bloc i en parla també Obiols a rel d'un escrit de David González a l'Avui.
:
Encara hi ha un altre grup que m'agradarà veure què fan. Són tots aquells que auguraven, potser amb raó, potser no, un terrabastall polític i nacional si no s'arribava a un acord satisfactori, gairebé previ a la declaració unilateral d'independència. Ara que hi ha acord, els sentirem cantar les lloances del sistema federal i de tots els elements positius que ens aporta fer camí junts amb el conjunt d'Espanya?
:

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Fantàstic això del finançament. Ara em podria explicar perquè la Maria Badia ha votat a l'Alejo Vidal Quadras com a vicepresident de l'Eurocambra?

Ramon Bassas ha dit...

Cristian
Van elegir una mesa entre tots els partits, encara que, de fet, no es va pas votar Vidal-Cuadras, que amb els vots conservadors ja sortia. El vot, a més, era secret.