dimarts, de juliol 21, 2009

Visita a la "Pere Parera"

Aquests som els que dissabte passat vam anar a la visita al centre "Pere Parera", al polígon industrial de can Negoci (a Argentona però més a prop de Mataró que del nucli del poble veí), de la Fundació Maresme, per veure les innovacions en matèria d'estalvi energètic i de consum renovable, de la mà de la seva gerent, la Mª Carme Maltas. És un molt bon exemple de com és perfectament factible introduir elements d'eficiència energètica tant en el procés constructiu com en el manteniment de l'edifici (en parl també la Glòria). Vam aprofitar per elegir el nou coordinador de la sectorial de Medi Ambient del PSC de Mataró (organitzadora de la visita), en la persona de Diego Sáez.
:
També ens van explicar a fons el funcionament de la Fundació (privada del tot i amb contractes i/o convenis amb les administracions) i la valuosíssima tasca que fa per dotar de dignitat i del màxim d'habilitats pssibles les persones que, pel motiu que sigui, tenen problemes de diferent grau amb les seves capacitats, alguns problemes molt gruixiuts.
:
Casualment, ahir dilluns llegia a El País un meravellós article de Gustavo Martín Garzo escrit després de visitar un centre similar. A partir d'una llegenda del Mahabharata l'autor fa un paral·lelisme amb el grau de donació dels familiars i els educadors d'aquest centre, ofertint tot el que tenen i més per l'amor cap els seus fills i alumnes. Us el recomano. De moment, però, he de dir que a la Fundació Maresme es pot parlar de magnífics resultats, esplèndids. Una mostra d'ells en vaig parlar fa molt poc, aquí.
:

7 comentaris:

Joan Jubany ha dit...

Benvolgut Ramon Bassas,

Està clar que un de nosaltres dos és un mentider. O tu, o jo.

Et proposo un repte i que aclarim qui dels dos menteix. Treure'n l'aigua clara serà molt senzill.

Ho aclarim?

Atentament,
Joan Jubany i Lorente

http://joan7.jubany.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=486&Itemid=9

Ramon Bassas ha dit...

- Benvolgut Joan,

Jo no diria mai que tu siguis mentider, crec que dues estar equivocat (de la mateixa manera que caldria agrair el benefici del dubte en sentit contrari). Quan vulguis, quedem, et convido a un cafè i en parlem. No cal que et juguis res, les militàncies i conviccions no s'aposten.

Joan Jubany ha dit...

Benvolgut Ramon,

Tu ja m'has dit mentider. Quan davant la premsa afirmes que els de la CUP (jo sóc de la CUP) "es tractaria que intentessin aportar alguns arguments que com a mínim fossin certs" estàs dient que el que hem dit és fals (o sigui, mentida).

Jo he llegit el document signat el 2 de juny entre PUMSA i El Corte Inglés. I si tu també l'has llegit saps que no és una escirptura de compravenda. I quan afirmes el contrari estàs mentint.

Et proposo que ho aclarim públicament, ja que ens hem acusat de mentiders públicament.

I el que et proposo no és una aposta. És un repte. Et proposo que, si demostro que has mentit, dimiteixis com a regidor d'Urbanisme.

Als països amb més tradició democràtica que el nostre, els polítics fan de tot menys dir mentides. Dimiteixen si es demostra que han mentit.

Un polític honest assumiria la seva responsabilitat i dimitiria. Només t'estic proposant això.

I si es demostrés que qui menteix sóc jo, com que no tinc cap càrrec, només puc dimitir de la meva lluita per salvar Can Fàbregas. Per això et faig aquesta proposta.

Apa, Ramon, engresca't i sigues coherent. Busquem un àrbitre a qui poguem ensenyar l'escriptura i de seguida quedarà tot aclarit?

Ramon Bassas ha dit...

- Benvolgut,
Quan vulguis quedem per fer un cafè i en parlem. Si vols, serà una cervesa, o un suís. Si és tan senzill, fem-ho senzill. Jo no crec que l'únic que origina una cosa que no és certa sigui la mentida, un dels dos pot anar errat.

Anònim ha dit...

Jubany

ets un ilús.

Creure que un socialista espanyol está a la mateixa alçada de responsabilitat politica que els seus colegues de la resta d'europa quan es parla de esser enxampat amb una mentida!!!

A Estats Units, en Clinton va haver de dimitir, no perque la lewinsky li fes un treballet sota la taula, si no perque va mentir.

Aqui, si el zapatero menteix cada dia, descaradament, amb una cara de ciment armat, prometent aprovar el estatut que surti del parlament, asegurant que tenim el millor sistema bancari del mon (espera que em caig del riure), i moltes altres perles al estil.... doncs si el "jefe" fa aixó, qué no faran els seus pupils??? amb impunitat, a plena llum del dia, pero no! no els hi diguis mentiders.. perque t'acusaran de fer el mateix i com que tots dos sou de la mateixa calanya et convidará a un cafe, un whiski i el que faci falta.

Politics?.... bah!

Joan Jubany ha dit...

Benvolgut Ramon Bassas,

Tu no ens vas dir mentiders "fent un cafè" (o una orxata o una cervesa), sinó que ho vas declarar als periodistes per tal que ho publiquéssin als seus mitjans. Per tant, penso que és públcament que hem d'aclarir allò que vas dir públicament.

De tota manera, acceptaré encantat la invitació a prendre un cafè (o una cervesa o el que tu vulguis). Proposa dia, hora i lloc i allà em trobaràs. Però gairebé deixem-ho per després de vacances, et sembla? Des que van comencar Les Santes jo ja he entrat en el canvi de ritme de vida.

Ramon Bassas ha dit...

- Anònim
Jo no he mentit i tampoc he dit mentider a ningú. Fins ara accepto que la gent pugui dir coses errònies, però fins a creure que es fa a propòsit prefereixo el benefici del dubte.

- Joan,

El que dic: ni he dit mentida ni he dit mentider a ningú per aquest afer. Molt bé, quedem després de vacances. Envia'm un mail amb la teva adreça electrònica i et proposaré la cita. Bones vacances.