divendres, de juliol 24, 2009

Les Santes cada dia (1)

Aquesta nit, després d'uns quants dies que ja podem considerar propis de la festa, comencen Les Santes 'de sempre' amb havaneres i rom cremat a la platja, una excusa per veure'ns tots plegats elprimer dia i dir-nos "sí, ja hi som" i veure els quilos que hem guanyat, el pèl que hem perdut i la cara de beneit que tenim exactament igual. Ja hi som.

Com que això és un bloc i els que em visiteu és que esteu acostumats al medi, com si diguésim, val la pena comentar una de les novetats més interessants de la festa d'enguany: la incorporació d'un bon paquet de gadgets tecnològics per seguir la festa des de la xarxa, baixant o pujant el que calgui, com si això fos La Riera. fa uns dies ho van presentar (aquí) el regidor de Cultura, Sergi Penedès, junt amb director gerent del Consorci Digital Mataró-Maresme, Jordi Marín. Bàsicament consisteix en que podrem veure força actes gràcies a la transmissió de Les Santes a temps real a través d’Internet, que podrem pujar comentaris o fotos i que podrem comprar els productes de la botiga de Les Santes en línia. També hi ha una sèrie d'aplicatius per mòbil.
:
Curiosament, la iniciativa privada s'apunta a les iniciatives tecnològiques a la nostra Festa Major. La botiga SAM, proveïdora d'Apple, organitza un interessant concurs de fotografia. Felicitats.
:
Les dades de l'any passat, que ja hi va haver algunes d'aquestes aplicacions en marxa, ens fan pensar que els complements tecnològics poden tenir un gran atractiu. Diu la nota citada que: "el web de Les Santes de l’any passat va tenir 14.645 visites, de 9.529 visitants, amb un total de 47.191 pàgines vistes. La mitjana de temps per visita va ser de 3 minuts i 15 segons, una xifra força alta. Les visites es van fer des de 37 països diferents. En concret l’apartat de Les Santes 24 h va tenir 4.614 visites. Quant a l’aplicació del mòbil, es van fer 8.512 descàrregues, de les quals 6.621 van ser a través del sistema bluetooth, 970 a través del web i 446 mitjançant el missatge SMS".

Ara només falta introduir els gadgets de la tecnologia, amb pregàries en forma de twitter, a la Missa de Glòria. No seria la primera en fer-ho.

Recomanacions per divendres 24 de juliol

Havaneres i rom cremat 22.30 h / Passeig del Callao

Recomanacions per dissabte 25 de juliol

Concert de Banda 18.00 h / Pati de l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena
Homenatge a Gustavo Pascual Falcó 19.00 h / Saló de Sessions de l’Ajuntament
Crida de Festa Major 20.00 h / Ajuntament
Concert d’orgue 21.00 h / Basílica de Santa Maria
Nit boja
Desvetllament bellugós 23.30 h / Des de l’Ajuntament
Convidada de la Família Robafaves 24.00 h / Plaça de Santa Anna
Escapada a negra nit Tot seguit / Des de l’Ajuntament
Pujada tabalada Tot seguit / Des de l’Ajuntament fins al Parc Central
La Ruixada Tot seguit / Parc Central

:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Ramon,

Que tinguis unes molt bones festes de Les Santes.
Una abraçada
Àngels

Ramon Bassas ha dit...

Àngels
Moltíssimes gràcies. Tu també.