divendres, de juliol 31, 2009

Mataró condemna ETA

:
Ahir dijous dia 30 de juny, la banda terrorista ETA va cometre un atemptat a Palmanova, a les Illes Balears, en el qual van morir dos guàrdies civils, Carlos Enrique Sáenz de Tejada i Diego Salva Lezaún, i diverses persones han resultat ferides. El dia abans, l’organització terrorista havia atemptat contra un edifici habitat a Burgos, una caserna de la Guardia Civil, en el que es produïren nombrosos ferits, la majoria d’ells menors.

L’Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions i forces cossos de seguretat de l’ Estat en la seva lluita contra ETA. Però de nou, expressant el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol sentir la veu i la seva fermesa davant d’un nou atemptat terrorista amb l’únic resultat de mort i sofriment. Per això, els sota signants proposen a la Junta de Portaveus l’adopció dels següents acords:

1. Condemnar rotundament l’atemptat comès per la banda terrorista ETA contra els guàrdies civils Carlos Enrique Sáenz de Tejada i Diego Salva Lezaún, que els ha causat la mort, així com l‘atemptat a Burgos que comptà amb nombosos ferits, la majoria d’ells menors d’edat.
2. Expressar la solidaritat amb els familiars dels senyors Carlos Enrique Sáenz de Tejada i Diego Salva Lezaún.
3. Reiterar el rebuig de l’ Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigir a la banda ETA la seva dissolució i finalització de les seves accions.
4. Fent-se ressò del sentiment dels ciutadans de Mataró, posar de manifest la unitat de totes les forces democràtiques en la lluita contra el terrorisme, expressada a la Declaració Institucional de la totalitat dels grups parlamentaris del Congrés dels Diputats.
5. Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estant desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l’ Estat en la seva lluita contra ETA.
6. Trametre aquests acords al Govern espanyol, al Govern balear, al Govern de Castella-Lleó, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l'Associació Catalana de Municipis.
7. Donar compte d’aquests acords al despatx oficial del proper Ple municipal.

(text aprovat avui per la Junta de Portaveus de l'Ajuntament de Mataró a proposta dels grups del PSC, CiU, PP, ICV-EA i ERC).
:
Publica un comentari a l'entrada