dijous, de juliol 23, 2009

Mataró transparent | Sexe banal

Mataró transparent
:
Ahir va publicar-se el rànquing d'enguany sobre la transparència municipal en un centenar de municipis d'Espanya, els més importants, elaborat per Transparency International. En aquest rànquing, Mataró surt com al segon municipi amb un índex més alt de transparència, per darrere de sant Cugat del Vallès i al costat d'Alcobendas, Avilés, Bilbao o Gijón.
:
Potser el mètode per al càlcul d'aquest índex (que integra uns 80 indicadors) podria ser discutible, però el cert és que la majoria d'ajuntaments han fet un esforç considerable per millorar-los. Així, Mataró ha pujat des del lloc 32 del rànquing de l'any passat (no estàvem malament, però ara estem molt millor, amb una nota d'excel·lent).
:
Si bé en totes les cinc àrees on s'agrupen els indicadors la nota és d'excel·lent i la nostra posició és sempre molt alta, on quedem en primer lloc és en tres àrees: l'econòmico-financera, la de les contractacions de serveis i en matèria d'Urbanisme i Obres Públiques.
:
Fa poc, en un debat a TV Mataró, el cap de CiU acusava el Govern de ser poc transparent, encara que per tort i dret hem explicat sempre que l'oposició i qui vulgui acostuma a tenir tota la mateixa informaicó, i en el mateix format, que el propi Govern. Bé, ara ens ho han reconegut també de fora.
:
Sexe banal
:
A rel de la penosa violació d'una noia de tretze anys a l'estimada Isla Cristina per part d'un altre noi de la mateixa edat i uns amics més grans, Pilar Rahola fa a La Vanguardia d'abans-d'ahir una reflexió un pèl més enllà del fet i la seva condemna, i assenyala a la cultura, als nostres referents quotidians, com a lloc propici a la manca de respecte a les persones per la via de la banalització de la seva intimitat, del menysteniment de la seva sexualitat i els seus processos vitals. Sexe banal com a reflex, potser, d'una vida banal (ostres, això del sexe banal semblava tan desinhibit, modern i progre i resulta que el màxim exponent és Berlusconi). Mireu què diu, al final:
:
Pero más allá de la legalidad, resulta evidente que vivimos una creciente banalización de la sexualidad entre jóvenes, hasta el punto de que cualquier serie televisiva que no incorpore sexo desinhinbido entre menores no parece moderna. Y si repasamos las revistas para preadolescentes, parecen el paraíso de Nabokov en su delirio de Lolitas.

Estamos creando una sociedad donde ser niño resulta tan antipático, que se fuerza la entrada a la madurez, casi sin pasar por la adolescencia. Y así, acortados los tiempos, los chicos llegan a los grandes retos de la vida sin quemar las etapas necesarias.

Una auténtica vida fast food, donde los tiempos de crecimiento se devoran a ritmo de hamburguesa. Todo es rápido y banal, y así los educamos para surfear por la vida, sin enseñarles lo profundo que en ella habita, lo cual los convierte en adultos prematuros. Pero ¿los construye como adultos?
:
Foto: Escena de 'Mentiras y gordas' (2009)
:

3 comentaris:

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

Sexe banal, festes (santes incloses) banals, borratxeres banals, soroll banal. Banalitats i distracció: és el que es porta...

Ramon Bassas ha dit...

Ho sé. Però no pot ser que tot sigui banal, aleshores fins i tot allò banal seria avorridíssim

Pere-Màrtir Brasó ha dit...

És que precisament allò que és banal és avorridíssim (o comú, o vulgar, o poc interessant o poc original, segons el Gran Diccionari de la llengua catalana). I precisament és el que està passant...

Sempre hi ha excepcions, però, desenganyem-nos: llavors es parla (pejorativament) de raresa, elitisme, classisme, etc.