divendres, de desembre 04, 2009

Montse Tura a Mataró

:
Davant una vuitantena d'assistents, divendres passat el PSC de Mataró va organitzar un acte amb motiu del Dia Internacional contra la Violència a les Dones. En parla la Glòria Figuerola, secretària de la Dona del PSC de Mataró, al seu bloc. L'acte va comptar amb la consellera de Justícia, Montserrat Tura, que fou presentada per l'Alcalde Joan Antoni Baron, i es va centrar en l'atenció a les víctimes, algun testimoni de les quals, present a l'acte, ens va frapar a tots.
:
De la notícia se n'ha fet ressò caprgos.com en una crònica de Vern Bueno, on s'hi publiquen aquestes fotos de Glòria Estrada. La consellera va centrar-se amb la idea que eradicar la violència de gènere que pateixen les dones immigrants és un dels grans reptes a què s’enfronta la societat catalana i espanyola, donat que durant l’any 2008, prop d’un 40% de les dones assassinades a mans de la seva parella eren immigrants procedents d’arreu del món. “Durant segles i segles la situació de la dóna i les actituds culturals al nostre país han estat molt similars a la que pateixen actualment les dones àrabs o de l’Amèrica Llatina”, va destacar Tura. “Nosaltres també hem passat per la situació d’esser arraconades a les tasques de la llar, que no se’ns consideri l’opinió ni se’ns tingui presents”, va afegir.
:
Montserrat Tura també va dir que “les formes de maltractament a una dona no es resumeixen només en donar cops”, i que una retallada en els seus ingressos per treure-li l’autonomia o el trencament dels seus vincles familiars i d’amistat també són tipificats com a violència de gènere.
: