dijous, de gener 10, 2013

Catalunya: ¿Wagner o Nietzsche?


Avui, al suplement "Quadern" del diari El País, el professor Jordi Llovet acaba la seva ressenya (aquí) al llibre de Nietzsche El cas Wagner i Nietzsche contra Wagner, (ed. Jaume Creus, Edicions de 1984, Barcelona, 2012), en la que contraposa els dos autors respecte a la seva idea, amb una excel·lent pregunta que, per mi, val molt més que tots els debats i totes les consultes que es facin i es desfacin:
Bona lliçó per a la Catalunya dels nostres dies. ¿Bastirem els pròxims anys una cultura arrelada en la universalitat clàssica, com ja van fer-ho els noucentistes, o caurem, com Wagner, en la veneració mistificada de les formes medievals i folklòriques de la cultura?
Doncs això. Aquestes són les estructures, d'estat o no, que hem de saber bastir. Ara que es parla tant de Prat de la Riba, que del no-res va fer tant, potser que s'hi fixessin. Començant per l'ajuntament de la meva ciutat, per exemple, obsessionat amb els burros mentre tanca centres culturals.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

kcjen [url=http://drdrebeatsuksales.co.uk]beats by dre[/url] knvug http://drdrebeatsuksales.co.uk vnafo [url=http://beatsbydreukforsales.co.uk]beats by dre sale[/url] pvrgw http://beatsbydreukforsales.co.uk xodke [url=http://cheapdrebeatsuksale.co.uk]cheap beats by dre[/url] jffvb http://cheapdrebeatsuksale.co.uk depln [url=http://cheapestbeatsheadphones.co.uk]beats outlet[/url] rnste http://cheapestbeatsheadphones.co.uk leroh [url=http://cheapestdrebeats.co.uk]beats by dr dre[/url] xieiq http://cheapestdrebeats.co.uk wjzhq [url=http://cheapdrebeatssale.co.uk]cheap beats by dre[/url] lrdhg http://cheapdrebeatssale.co.uk xdok

Anònim ha dit...

xtuci [url=http://drdrebeatsuksales.co.uk]dr dre beats[/url] xhlzw http://drdrebeatsuksales.co.uk krcdc [url=http://beatsbydreukforsales.co.uk]cheap beats by dre[/url] krncw http://beatsbydreukforsales.co.uk wsboc [url=http://cheapdrebeatsuksale.co.uk]beats by dre[/url] gqlcz http://cheapdrebeatsuksale.co.uk rffbq [url=http://cheapestbeatsheadphones.co.uk]cheap beats by dre[/url] enizy http://cheapestbeatsheadphones.co.uk esfvk [url=http://cheapestdrebeats.co.uk]beats by dr dre[/url] gaomi http://cheapestdrebeats.co.uk lzfyg [url=http://cheapdrebeatssale.co.uk]beats by dre uk[/url] atjcv http://cheapdrebeatssale.co.uk unay