dimecres, d’abril 05, 2006

Internet a Mataró | Marbella i el PP

Internet a Mataró i els blocs
:
Avui s'han conegut les estadístiques de la darrera enquesta sobre l'ús de les tecnologies del coneixement per part de la població mataronina, de les quals destaca, d'una banda, la major vinculació dels mataronins al món de la xarxa i, d'una altra, la consolidació d'una fractura digital que associa nivell d'estudis amb edat, de manera que a més estudis i menys edat, més connectivitat. Una de freda i una de calenta que indica, més o menys, que les accions per incrementar l'ús social d'internet són una bona pensada. A nivell d'empreses, Mataró i Catalunya se situen a la banda alta de l'ús d'internet, com el cas d'Irlanda (el gran prodigi europeu), destacant, a Mataró, l'increment de les transaccions a través de la xarxa. Sincerament, crec que anem per bon camí i que hem encertat en les prioritats d'actuació.
:
També avui, el diputat José Antonio Donaire ha fet públiques les seves particulars estadístiques sobre la blogsfera socialista justament al seu bloc. Al seu article destaca elpaper d'epicentre de la comarca del Maresme i de la ciutat de Mataró. Dels exagerats elogis (ja se sap, el proselitisme...) em quedo amb la idea de transcendir l'àmbit socialista. I fins i tot el polític. Crec que val la pena, per tothom, aquesta barreja de bits.
:
El PP i Marbella
:
He vist a la televisió el trist espectacle d'un senador del PP llançant insídies contra el PSOE amb aquest esperpèntic cas de Marbella al ple que, per sort, ha aprovat la dissol·lució d'aquesta corporació (Javier Arenas s'hi havia oposat el 2003). Quin fàstic. Una de les prioritats del nou Govern, amb el ministre Alonso al capdavant i amb la col·laboració eficacíssima d'un jove jutge que ha donat sortida a les acusacions de la Policia i el fiscal, ha estat el demantellament de les màfies i les xarxes de crim organitzat a la costa malaguenya. Ara li ha tocat el torn a l'Ajuntament de Marbella, capgirant algunes línies d'investigació obturades per la complicada xarxa de camins sense sortida urdida per aquests personatges.
:
Curiosament, tots aquests anys del Govern del PP han estat ineficaços contra les pràctiques pressumptament corruptes dels regidors de Marbella i els seus còmplices, fruit de l'accés al poder d'un senyor, Jesús Gil, que declarava el 1996 el seu vot i la seva simpatia a favor d'Aznar "perquè els del PSOE l'havien perseguit". De fet, la majoria dels seus col·laboradors a la costa de la província han passat al PP. Partit que, per cert, acumula una vintena de casos de pressumpta corrupció de naturalesa similar a la de Marbella: requalificacions amb comissions, concessions administratives fraudulentes, etcètera. Més val que vagin al tanto, que les acusacions no es tornin un boomerang. Ja va passar el 11-M.
:

2 comentaris:

Albert ha dit...

Acabo de veure per la tele a l'ex-fiscal anti-corrupció Villarejo i ha dit que des del 1998 la justícia ja hauria d'haver actuat i cap govern fins ara ho ha fet.

Ramon Bassas ha dit...

Pues eso. Cap Govern fins ara.