divendres, d’abril 21, 2006

Patriotisme agraït

Portes Obertes
:
Avui, aprofitant la proximitat de la Diada de sant Jordi, l'Ajuntament ha obert les portes a un munt d'escolars per visitar la Casa Gran, una iniciativa que ja comença a fer uns quants anys que se celebra i que té com a cicerones els propis regidors municipals. Jo he fet uns quants grups a mig matí i, com sempre, m'ho he passat pipa. Diumenge, sant tornem-hi, però obert a tothom qui vulgui. Us hi espero (jo hi seré de 10 a 12). (Foto: Sergio Ruiz)
:
Dia de les Esquadres
:
Els Mossos d'Esquadra han tingut la gran idea de desecentralitzar la celebració de la seva festa anual, a les comissaries de les àrees bàsiques d'arreu del país, de manera que no sempre es facin a la ciutat on són ubicades. Així, l'Àrea de Mataró ha celebrat la diada a la veína població de Sant Vicenç de Montalt, on ens hem trobat amb força coneguts i amics, entre ells, el propi alcalde Lluís Bisbal (fill de Mataró) i el de Vilassar de Mar (i president del Consell Comarcal), Pere Almera. Les felicitacions públiques atorgades donen compte de la feina feta i de l'eficàcia d'aquest cos policial estès a bona part del territori català. I desmenteixen, per boca del propi Inspector Cap (a la foto), les acusacions infundades i, de nou, l'alarma social que alguns han volgut generar per una picabaralla política sense sentit. Alguns que no recorden que, quan governaven, van deixar la ciutat amb només un 40% dels efectius policials dels quals eren responsables, posant en perill la seguretat ciutadana. Els caldria una mica de dignitat. (Foto: Sergio Ruiz)
:

A casa d'en Rubert - II
:
"Nova York és l'expressió cosmopolita d'un món d'escapats a la recerca de la felicitat personal. Nova York és la màxima expressió -no l'excepció- d'un patriotisme afirmatiu d'aquells que van aconseguir fugir, arribar i "fer-la". Un patriotisme ben distint del nacionalisme afirmatiu dels estats europeus, sempre amb la seva gelosa identitat per darrere i el seu destí universal vist pel retrovisor."

:
Xavier Rubert de Ventós, Filosofia d'estar per casa, Ed. Ara Llibres, Barcelona, 2004, p. 37. Il·lustració: Pont de Brooklyn, a Nova York (http://www.anders.com).
: