dilluns, d’abril 24, 2006

La pilota

Els blocs són notícia
:
Cal destacar el reportatge de dimecres passat a Ciberpaís (suplement d'El País) en el que es destaca aquells blocs que han esdevingut llibres (blooks, en diuen), una mostra del flux possible entre diferents suports i de com tots ells hi guanyen. Hi ha tant els més sonats a nivell internacional com quatre mostres a nivell espanyol. Hi ha Almudena Montero, l'autora de la que en reprodueixo la portada i que reivindica l'anonimat, Álex Rei, que manté un bloc gai, Emilio Arias, que reconeix que la seva vocació és la d'escriptor i, finalment, Hernán Casciari, que li passa més o menys el mateix. No hi és el cas que conec en català, Adrada, de Jaume Subirana, fet en bona part d'entrades al seu bloc. També el magazine de La Vanguardia (ho sento, no trobo el link) publica un extens reportatge que inclou alguns dels blocaires més actius d'Espanya. Són Enrique Dans, que admet que la seva empresa veu amb bons ulls el seu bloc (no sempre és així), o l'expert Adolfo Estadella, que hi ha reflexionat força, o el ja citat Casciari (disfressat de maruja) o Javier Pedreira "Wicho", tot un èxit, o Gemma Ferreres, que reflexiona sobre la poca presència femenina i, finalment, Ignacio Escolar que aspira (ai...) a viure d'això. Res, tampoc res en català.
:
A casa d'en Rubert - V
:
"El fet és que Déu ens ha passat la pilota i, per evitar la pressió, per treure'ns-la de sobre ràpidament, nosaltres l'encolomem a això que en diem Ciència o a qualsevol altra Instància Superior que tinguem a mà."
:
:

3 comentaris:

Javi ha dit...

Bé, tenint en compte la evolució dels blogs, era normal que tard o d'hora alguns esdevinguessin llibres.

Potser arribarem a un dia en que algun prestigiós premi de literatura es concedeixi a l'autor d'un blog.

Albert ha dit...

El que diu naya entra dintre del possible, però el fet indiscutible és que el món d'ara és molt diferent de quan es va instituir el Nobel (cito el Nobel com un mer referent, podria ser també la imprenta). Avui hi ha al món centenars de milions de persones que saben escriure i internet fa possible que molts siguin llegits abans de creuar amb èxit la porta d'una editorial. Jo he fet un curset de 8 hores de creació literària a la Casa Golferichs i confesso que com no tinc imaginació era el pitjor de la classe, però em plau dir que tenia companys i companyes que feien uns escrits improvisats magnífics.

Ramon Bassas ha dit...

- Javi i Albert,
Crec que el que cal és, com en tot, començar a practicar, tenir l'hàbit d'escriure i trobar formats que el vagin actualitzant.