divendres, d’abril 28, 2006

Notícies | Subalterns

Tres notícies i una anècdota
:
Aquesta setmana, des de l'Àrea, hem generat tres notícies. Una, el conveni amb el Gremi de garatges, Mataró Parc i el Port de Mataró per ampliar el servei de retirada de vehicles (abandonats i per indisciplina) a les seves instal·lacions d'aparcament, cosa que permetrà ampliar-ne les places reals. Joan Bellavista, el gerent del Port, va anunciar que posarà places a un euro al dia. La segona ha estat la publicació a internet del procediment per a la denúncia voluntària de trànsit, una idea que ens havien reclamat alguns ciutadans (i que la progressiva aplicació del DNI electrònic farà que es pugui fer íntegrament per internet, d'aquí a un temps). I la tercera ha estat una nova campanya d'educació viària per la que passaran 900 infants.
:
La darrera us la dono ara, és una primícia (i espero que no se m'enfadi ningú). Aquest matí he llegit al comunicat de novetats de la Policia Local (sempre tant ple de drames i misèries) que havien trucat una patrulla el dia anterior perquè una persona s'havia quedat inconscient dins d'un cotxe del Mataró Bus. Quan va arribar la patrulla i va pujar al bus, va veure que, senzillament, aquesta persona havia quedat completament adormida, ben profundament. M'imagino l'ensurt quan es va despertar. Estem pensant seriosament en posar aquest exemple com a prova de la qualitat del bus urbà.
:
A casa d'en Rubert - IX
:
"-¿Què li sembla aquest quadre, Lord?
Brummel l'observa atentament i, finalment, es gira al seu majordom i li pregunta:
- ¿M?agrada, Baptista, aquest paisatge?
(...)
Encara hi ha molts teòrics i crítics d'art que no s'han assabentat que això de sentir tantes emocions o emetre judicis a dojo és cosa de subalterns -i que parlar massa del gust, simplement, no és cosa de bon gust."
:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi ha dret. Fa segles que es parla de aparcaments dissuasoris perque la gent pugui deixar el cotxe a les estacins de tren i faci servir el transport public. El cas es que a Mataró, l'unic parking real que hi ha a la zona de la estació, a part de les poques places d'aparcament paralel que hi ha al passeig maritim, son les del port de la generalitat. I son de pagament! Perqué quan vau arreclar el passeig maritim no hi vau pensar en fer molts aparcaments gratuits en bateria??? Sempre ens toca pagar a els mateixos!

Ramon Bassas ha dit...

Anònim
Al Port hi ha molt d'espai. És cert, s'ha de pagar, però hi ha abonaments d'un euro al dia. El pagament per aparcar té dues funcions. La financera (algú ha de pagar aquest aparcament, m'imagino que en bona part hann de ser els usuaris, no?) i també per afavorir la rotació.