divendres, de març 18, 2005

Adjudicacions i prevencions

batlloripuig
Toni Batllori - La Vanguardia 17/03/2005
:
No sé si vau llegir el que va dir Felip Puig, exconseller de Política Territorial i Obres Públiques amb Pujol, a la seva compareixença a la Comissió d'Investigació del Parlament que està avaluant el sistema d'adjudicació de les obres públiques, entre d'altres coses, a rel dels fets del Carmel. Puig va reconèixer que intervenia directament en les adjudicacions de l'empresa pública GISA donant-hi el vist-i-plau i "comentant" el tema quan hi havia empat...
:
Bé, els nostres representants polítics ja conclouran el seu dia, però he pensat en la meva modestíssima experiència en tant que president de la Mesa de Contractació a l'Ajuntament de Mataró, des de 1997 al 2003 (i una breu etapa més entre 2003 i 2004). La Mesa, un òrgan creat per la modificació de la Llei de Contractes que va fer el darrer Govern de Felipe Gonzàlez, ha tingut sempre a Mataró una doble composició, tècnica, amb la presència d'alts funcionaris, i política. I aquesta darrera, amb representació de cada un dels grups polítics, fet que després han recollit successives modificacions de la Llei. Recordo amb molta satisfacció les sessions setmanals d'aquest òrgan, en el qual les poques discussions havien estat sempre respectuoses amb el Dret i, sobretot, mai la paraula del President havia prevalgut per sobre de cap altra.
:
És obvi que -salvant les distàncies, de les que sóc plenament conscient- la introducció de mecanismes de control interns i externs (després, recordo també que el nostre ajuntament és dels més auditats externament que hi ha), tècnics i polítics, plurals, és la millor manera de prevenir errors irreversibles o, evidentment, casos de corrupció.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'està agafant ganes d'exiliar-me a Mataró i tot. Ostres, ostres, un ajuntament socialista honest i transparent! Ara que sembla que començaran a mirar cosetes, la gestió d'un, per exemple, Siurana a Lleida serà tan transparent i honesta?
A Mataró també hi ha una Empresa Municipal de Serveis Comunitaris que engreixa els comptes catalanistes i d'esquerres?

Ramon Bassas ha dit...

Quan vulguis, estem amb els braços oberts. Respecte a Lleida, aque invstiguin el que vulguin des del primer moment, el PSC no obstruïrà mai un procés d'investigació, cosa que no passava amb l'anterior Govern.