dijous, de març 31, 2005

Atrevir-se | Betto | Pacte | Adopció

Atrevir-se a estimar
:
De la premsa d'avui voldria destacar un article a El País del sempre interessant Manuel Cruz, en el que reflexiona sobre el que realment esperem, de la vida. Explica una conversa amb un amic seu que guardava, feia molts anys, una ampolla de Vega Sicilia per beure en una ocasió relament memorable. I que no l'havia trobat. Fa una reflexió molt interessant sobre l'actitud que prenem davant la contingència, i sobre la percepció de la, diguem-ne, nostra missió a la vida. Si podeu, llegiu-lo. Ell mateix resumeix la seva tesi en aquestes frases: "Es un error estar a la espera del amor, aguardando la llegada de esa persona que lleve escrita en la frente su condición predestinada; lo verdaderamente importante es atreverse a amar." Finalment obren el vi ...però estava picat.
:
A Mataró avança el Pacte
:
I això és bo. Per això l'Alcalde ho va proposar, aviat farà un any, concretant-ho en un acord per al desenvolupament econòmic i social. Aquesta tarda se n'ha signat el document base. Grups polítics, agents socials, veïns, centres universitaris... Tots s'han compromès en un clar avenç en els objectius clau per situar Mataró en la via del desenvolupament. Ara ve una etapa que tampoc no serà senxilla, la de concretar les actuacions que concentrin els esforços de tots plegats en els objectius marcats.
:
La notícia que destaca capgros.com aquest vespre és que finalment CiU s'hi ha sumat. No em vull fer el fatxenda, però des del primer dia m'ho pensava, i creia que això acabaria així, una mica tàctica luz de gas (i la meva obligació era pressionar una mica des del principi). Ens n'¡hem d'alegrar, sincerament, que finalment s'hagi imposat una actitud responsable i generosa en tots els signants, especialment en aquells que, òbviament, els pot crear més recel donar suport a iniciatives d'un Govern al que, en principi, han de fer d'oposició. O sigui que de justos és haver-ho de reconèixer. La Quaresma -i alguna cosa més- deuen haver anat molt bé.
:
Frei Betto a Mataró
:
En el moment d'escriure això, entrevisten Frei Betto a Canal 33. Als estudis hi ha l'Ivan, que m'envia un sms almb la notícia que han donat l'extremaunció al Papa Joan Pau II. Frei Betto és a Catalunya justament per participar demà a Mataró a la Nit de la Solidaritat. Us recomano molt vivament que hi assistiu. Frei Betto ha dit a la TV que el món ha de seguir l'exemple de Mataró, que destina un 1% del seus ingressos propis a la cooperació internacional.
:
Adopció per part d'homosexuals
:
Avui, el Parlament de Catalunya ha aprovat la modificació del Codi de Família, prevista a l'Acord del Tinell. Representa un pas decissiu (no som els primers, a Espanya, però) de cara a regular i a ampliar són els drets civils i de ciutadania. La modificació del codi de família permet que les parelles homosexuals puguin adoptar en un règim d'igualtat amb les parelles. Ja era hora. desp´res que el Congrés de Diputats aprovés la modificació del Codi Civil per permetre el casament, ara ve aquest nou element de ruptura amb un model discriminatori.
:
La modificació, recordem-ho, ha estat aprovada per 88 vots a favor, 5 abstencions i 37 vots en contra, és a dir el vot negatiu en bloc del PP i la divisió del vot de CiU, alguns dirigents emblemàtics de la qual, Artur Mas o Oriol Pujol, hi han votat en contra.
:
I mira que conec gais que voten la dreta. I que senzillament no ho entenen. Recordo com, fa anys, quan l'Ajuntament de Mataró va aprovar el Registre de Parelles de Fet -que permetia la inscripció de parelles homosexuals- ho va fer amb el vot contrari també del PP i d'alguns regidors de CiU. I recordo com,uns mesos més tard, el cap del PP ens demanava presidir una inscripció d'una parella de gais. Pura hipocresia. I això deu ser ara la dreta, votar una cosa i practicar-ne una altra.