dimecres, de març 23, 2005

Tu ho has dit

últimacena
Leonardo da Vinci "L'Últim Sopar" (1495/98), Santa Maria delle Grazie, Roma.
:

"Judes, el qui el traïa, li digué: '¿No sóc pas jo, Rabí?' Ell respongué: 'Tu ho has dit.'" (Mateu 26, 25).
:
Eleccions basques i italianes
:
A mitjan abril hi ha les eleccions al Parlament basc, i quinze dies abans les regionals i locals italianes. Per a les primeres, els companys de la JSC de Mataró han fet fins ara ja alguns actes, el darrer, amb un jove diputat del PSE-EE. Per a les italianes, avui he enviat una carta a l'aclade de Corsico (ciutat agermanada amb Mataró) mostrant el suport del PSC a la coalició de centre-esquerra que ell enpapçala per revalidar de nou la majoria.
:
De les eleccions basques, hi ha dos temes relatius a l'entorn etarra que, com sempre, intenten marcar el pas. D'una banda, el PP els fa el joc denunciant contactes entre el Govern i la banda armada, que l'executiu de Zapatero ja ha negat. I d'una altra, segueix el rocés judicial per il·legalitzar la candidatura-trampa "Totes les opcions" que pretén burlar la Llei, segons sembla, agrupant ls vots de Batasuna. Esperem que se'n surtin, els jutges; contr el que molts pensaven, la il·legalització de Batasuna ha estat un dels elements més decissius per a l'atenuament de la violència a Euskadi, i representa avui per avui una garantia per poder celebrar sense pressions uns comicis democràtics.
:
D'Itàlia he de dir que el procés de l'antic PCI, avui reciclat en un partit de la Internacional Socialista, em sembla molt interessant. Sap molt bé que ells sols (Democratici della Sinistra) no són suficients, i agrupen un conjunt de partits d'esquerra i centre-esquerra formant un bloc sòlid i potent. Ens agradaria que encara ho fos més, però tot arribarà.
:
Setmana Santa - III
:
"M'espanten les preguntes
més simples, a tu no?"

  • Feliu Formosa, Llibre de meditacions, Ed. 62, Barcelona, 1978 (2), p. 39.

2 comentaris:

Joan Safont ha dit...

És evidentíssim que els contactes entre PSE i Batasuna i entorn hi són, fins i tot podriem dir noms. El que els toca a ambdós es negar-ho. Les coses han d'anar en silenci per arribar a bon port.

Ramon Bassas ha dit...

Deu ser la primera vegada que tu i l'Acebes esteu d'acord en alguna cosa... :)
Bé, el cert és que la policia francesca ha fet molt bona feina i, ahir, la plicia espanyola va fer un gran pas desarticulant el nou 'comando Donosti'. No sé quantes vides s'han salvat. Enhorabona.