dilluns, de març 14, 2005

Happy day

conveniBombers Foto: Sergio Ruiz
:
Avui al migdia, com veieu a la foto, hem signat el conveni pel qual l'Ajuntament cedeix els terrenys per a la construcció del Parc de Bombers de Mataró. Joan Delort, Secretari de Seguretat Pública de la Generalitat (el que parla), i l'Alcalde Joan Antoni Baron (el que llegeix), han fet èmfasi en la bona notícia que suposa per la ciutat. En primer lloc, per les condicions laborals d'uns excel·lents professionals. En segon lloc, per la seguretat de les ciutadanes i els ciutadans de Mataró, que ja sabeu que és un dels objectius prioritaris del Govern. I, n tercer lloc, per al barri de Cerdanyola, que allibera un espai d'equipaments.
:
El Secretari ha anunciat que la licitació de les obres s'iniciarà el 2005 i que s'enllestiran el 2006.
:
No puc estar-me, a banda de molt content, de fer esment que es desencalla el darrer dels temes que, amb el Govern de CiU, no hi havia manera d'avançar en matèria de seguretat. No és el cas de la seguretat ciutadana, del que ja en vam parlar, en el que cal reconèixer hi havia un consens i col·laboració perfectes. Em refereixo a la delegació de competències en matèria de policia d'espectacle, per exemple. O en l'acord sobre el finançament del deute del dipòsit de detinguts. En tot això, sovint no ens recordem de la importància que hi han tingut els professionals de l'Ajuntament o dels Bombers (aquests, amb més paciència que un sant), o les negociacions de la diputada Consol Prados. A tots ells, moltes gràcies.
:
Sobre el primer aniversari de les eleccions generals que van donar el triomf a Zapatero, vull recomanar-vos dos articles interessants. Un, que escriu Joan Tàpia a El Periódico. L'altre, l'anàlisi electoral que fa Carles Castro (i que com sempre no trobo a internet) a La Vanguardia. El millor "regal" és el desmantellament d'una banda de blanqueig de diners a la Costa del Sol, a l'entorn de Marbella. Una gran notícia, sí senyor, de la que cal també felicitar a jutges (un, de recent, anti-màfia), i a la policia.
:
Una cosa al final. Ja en parlaré d'aquí a uns dies (hi he dedicat l'article a Valors d'abril). Però dissabte passava per la Plaça de Santa Anna i vaig sentir la sintonia de l'anunci de Pastas Gallo. M'hi acosto i ho vaig sentint. No era una promoció sinó un mini-concert de gospel, em dieun mentre avanço. De lluny, veig la porta oberta de l'Església de Santa Anna. Sèrà que assagen per la missa? No, l'Església era buida, allò, al davant mateix, era una demo per promoure un taller de gospel.